per fles
€ 8,80
8,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

River Retreat Merlot

  • Rode wijn van uitsluitend merlotdruiven
  • Uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding
  • Rijpt deels in eikenhouten vaten
  • Vol, soepel, zacht, verfijnd fruitig en heel toegankelijk

Australische rode wijn met een pittig-kruidige geur en nuances van gestoofd fruit. De smaak is soepel, aromatisch en fris. Prima barbecuewijn, maar ook – licht gekoeld – erg lekker bij kleine hapjes.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Extra informatie

River Retreat Merlot

Het wijndomein van de familie Murphy telt ongeveer vijfenveertig hectaren wijngaarden in Murray Darling, in het zuidoosten van Australië. Door het succes van de afgelopen jaren is het bedrijf sterk gegroeid en koopt de familie ook druiven bij bevriende wijnboeren. De basiswijnen van Murphy worden gebotteld onder de naam River Retreat, die verwijst naar de unieke moeraslanden in de regio.

Wijncritici zijn alom lovend over de kwaliteit en uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Deze rode River Retreat is uitsluitend gemaakt van merlotdruiven en rijpt deels in eikenhouten vaten. De smaak is vol, soepel en zacht. Verfijnd fruitig en heel toegankelijk. Ideaal om zo te drinken, tijdens een borrel of als maaltijdwijn bij gekruide (vlees)gerechten.

Omdat het domein niet alleen mooie wijnen wil maken, maar zich ook betrokken voelt bij het bijzondere natuurgebied waar het gevestigd is, wordt er voor elke verkochte fles River Retreat een bedrag gedoneerd aan de Murray Darling Wetlands Working Group. Middels diverse wetenschappelijke onderzoeken zorgt deze organisatie voor bescherming en behoud van het Murray-Darling-bassin. Kortom, een extra goede reden om deze wijn te kopen!

Drinken bij

Prima barbecuewijn, maar ook licht gekoeld goed te combineren met kleine hapjes.

Proefnotitie

Volrood van kleur en pittig-kruidig van geur, met nuances van gestoofd fruit. De smaak is soepel, rond en aromatisch en eindigt met een frisse afdronk.

Houdbaarheid

Nu drinken; houdbaar tot drie à vier jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “River Retreat Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *