per fles
€ 22,40
21,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Rockpool Chenin Blanc – Lomond

De opvoeding op eik voegt een uitgesproken en authentiek karakter toe aan de wijn. Deze prachtige, volle Chenin Blanc, met zijn knapperige zuurgraad, is een genot om te drinken.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De wijngaard die is gelegen met uitzicht op False Bay, wordt gekoeld door de heersende zomer Zuidoostelijke wind, lokaal bekend als de Cape Doctor.

Wijnspijssuggestie

Een echte 'food driven' wijn. Sluit gemakkelijk aan bij je meest favoriete gerechten.

Extra informatie

Rockpools zijn betoverend – altijd vol kleur, leven en het onverwachte.
Net als een Rockpool zullen deze unieke wijnen voortdurend veranderen. Elk jaar verschijnt er iets nieuws uit onze oceanen van innovatie, afhankelijk van cultivar en vintage variatie. Elke wijn in het assortiment heeft een uniek verhaal en is een uiting van vakmanschap, innovatie en toewijding.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rockpool Chenin Blanc – Lomond” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *