per fles
€ 8,95
8,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen
Niet op voorraad

Bishop’s Leap Sauvignon Blanc

Deze strogele Bishop’s Leap Sauvignon Blanc heeft een fris, tropisch bouquet. De smaak is knisperend fris, mooi droog, maar bijzonder fruitig met indrukken van kruisbes en passievrucht. Ze heeft een mooie lange afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Ligging wijngaard

Gelegen in Wairau Valley.

Wijnspijssuggestie

Schitterend als aperitief, goed passend bij vis en witvlees.

Extra informatie

Nieuw Zeeland heeft een geweldige reputatie als het gaat om de kwaliteit van de wijn. Producenten in Nieuw Zeeland hebben altijd ingezet op kwaliteit, meer dan op kwantiteit.

Wijnhuis Marlborough Valley Wines komt met deze geweldige Bishop's Leap Sauvignon Blanc. De naam is afgeleid van de naam van een klif, die weer verband houdt met een (niet bewezen) verhaal dat onder de inwoners van Marlborough wordt verteld en is geboren tijdens de zogenaamde New Zealand Wars, die duurden van 1845 tot en met 1872.

De New Zealand Wars is een verzamelnaam voor diverse betreurenswaardige conflicten tussen verschillende Maori-stammen onderling, machtsstrijd tussen de leden van dezelfde stam, en natuurlijk ook de Britse troepen die de rechten van het Britse Rijk verdedigden. Naar verluidt werd een bisschop in Marlborough opgejaagd door een groep Maori-strijders, tot hij aan de rand kwam van een steile klif, uitkijkend over de Wairau River. Hij zag geen uitweg meer en nam de sprong: Bishop’s Leap.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bishop’s Leap Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *