per fles
€ 9,75
8,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Sanctus Chardonnay

Bleekgeel van kleur, een fraai bouquet met tonen van honing, bloemen, citrus en appels dat zich voortzet in de toegankelijke smaak. Als tafelpartner zeer veelzijdig: geslaagde combinaties zijn te maken met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs – en varkensvlees, gevogelte zoals kip en kalkoen, romige witschimmelkaas zoals Brie. Maar ook ‘zomaar’ als glas bij een hartig hapje is deze wijn een succes.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De chardonnay wordt verbouwd op de betere hellingen in de Languedoc streek.

Wijnkaartbeschrijving

Bleekgeel van kleur, een fraai bouquet met tonen van honing, bloemen, citrus en appels dat zich voortzet in de toegankelijke smaak. Heerlijk bij vis, kip, kalfs- en varkensvlees.

Wijnspijssuggestie

Schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte zoals kip en kalkoen, romige witschimmelkazen zoals Brie. Ook 'zomaar' als glas bij een hartig hapje.

Extra informatie

Chardonnay is een druivensoort met een indrukwekkende reputatie. Kenners en andere wijnliefhebbers beschouwen de chardonnay als de belangrijkste kwaliteitsdruif ter wereld. Zijn wiegje stond ooit in de Bourgogne maar tegenwoordig wordt deze nobele druivensoort in bijna alle wijnlanden verbouwd. Zo ook in het zonnige Franse zuiden, in de Languedoc streek. De druiven voor deze wijn groeien op de betere hellingen in de streek en worden met zorg geselcteerd. Het resultaat mag er zijn: Bleekgeel van kleur, een fraai bouquet met tonen van honing, bloemen, citrus en appels dat zich voortzet in de toegankelijke smaak. De wijn is geheel op dronk en komt het best tot zijn recht bij een serveertemperatuur tussen de 10 en 12C.


Als tafelpartner zeer veelzijdig: geslaagde combinaties zijn te maken met o.a. schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte zoals kip en kalkoen, romige witschimmelkazen zoals Brie. Maar ook 'zomaar' als glas bij een hartig hapje is deze wijn een echte allemansvriend in de positieve zin van het woord.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sanctus Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *