per fles
€ 8,90
8,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Sanctus Merlot/Cabernet Sauvignon

Diep donkerrood van kleur, bouquet en smaak geven impressies van rood fruit (zwarte bessen, bramen en kersen), vijgen en kruiden. De rijpe tannines van de cabernet sauvignon zorgen voor kracht terwijl de merlot tekent voor de zachte afronding.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De merlot en cabernet sauvignon worden verbouwd op de betere hellingen in de Languedoc streek.

Wijnkaartbeschrijving

Diep donkerrood van kleur, bouquet en smaak geven impressies van rood fruit, vijgen en kruiden. Krachtige wijn met een zachte afdronk.

Wijnspijssuggestie

Rundvlees op alle mogelijke manieren bereid, kalfslever, lamsvlees, klein wild zoals haas (hazenrug), duif en wilde eend. Ook zeer geslaagd bij harde kazen zoals een belegen Goudse.

Extra informatie

Merlot en cabernet sauvignon, twee druivensoorten die furore maakten in het beroemde Bordeauxgebied. Ze vormen een bijna even hecht koppel als peper en zout. In veel rode wijnen, zoals ook deze Sanctus, worden ze samen gebruikt. De merlot is gekend om zijn zachte, sappige wijnen met fruit waarin je pruimen, aardbeien en donker rood fruit kunt ontdekken. Soms ook impressies van chocola en tabak. De cabernet sauvignon is krachtiger, heeft een unieke geur en smaak (zoals o.a. zwarte bessen, cederhout, leer en tabak). Inmiddels hebben deze twee beroemde cepages ook elders vaste grond onder de voeten gekregen zoals in het zonnige Franse Zuiden, in de Languedoc streek. Deze Sanctus is een zorgvuldige assemblage die het beste van beide druivensoorten combineert met als herkomstbenaming Vin de Pays d'Oc omdat de cabernet sauvignon niet binnen de richtlijnen van de plaatselijke appellation controlee valt. In onze proefnotities lezen wij: Diep donkerrood van kleur, bouquet en smaak geven impressies van rood fruit (zwarten bessen, bramen en kersen), vijgen en kruiden. De rijpe tannines van de cabernet sauvignon zorgen voor kracht terwijl de merlot tekent voor de zachte afronding. De wijn is op dronk en toont zich van zijn beste kant wanneer hij geserveerd wordt tussen de 15 en 17C. en bij voorkeur binnen 3 tot 4 jaar na de oogst. Veel gerechten laten zich graag omlijsten door deze fraaie wijn zoals: rundvlees, kalfslever, lamsvlees, klein wild, duif en eend. Ook zeer geslaagd bij harde kazen zoals een belegen Goudse.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sanctus Merlot/Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *