per fles
€ 40,25
39,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Santa Catarina, Chianti Classico Gran Selezione- Castello Di Albola

Intens robijnrood, zowel krachtig als elegant bouquet van rijp rood fruit met florale impressies(lelies) dat zich voortzet in de volle smaak met zachte tannines en een lange afdronk. Santa Cristina is de naam van de wijngaard, 5 ha groot, gelegen op 55 meter hoogte op de zuidkant van de heuvel met een terroir die rotsachtig is met klei en leisteen. 14 maanden lagering, 5 % op barriquesen de rest op Sloveens eiken. Na botteling rijpen de flessen 18 maanden in de kelders van Castello di Albola. Rijpingspotentieel: 2 jaar.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Chianti Classico (Toscane). Op 550 meter hoogte opde zuidkant van de heuvel.

Wijnkaartbeschrijving

Intens robijnrood, zowel krachtig als elegant bouqet van rijp rood fruit met florale impressies (lelies) dat zich voortzet in de volle smaak met zachte tannines en een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Prachtige combinaties zijn te maken met gerechten van rood vlees (al dan niet gegrild), wild en Parmezaanse of belegen Goudse kaas.

Extra informatie

De verschillende districten waar Chianti wordt gemaakt liggen als een slordige inktvlek gegroepeerd rond de kunststad Florence. In het hart, Chianti Classico, het meest oorspronkelijke en bekendste district. Hier is de Chianti geconcentreerder en wordt mooier oud dan gewone Chianti's. De druivensoort sangiovese regeert hiersoeverein. De naam komt vermoedelijk van Sanguis Jovis ofwel bloed van Jupiter, een door monniken gegeven naam. Kenmerken van de sangiovese zijn de rinsheid, vaak een vleugje aantrekkelijke bitterheid en een bepaald rustiek aroma. In het dorpje Radda in Chianti, ligt het prachtige kasteel en wijngoed Castello di Albola, waar vineus geluk geboren wordt, vloeibare weelde zachtjes geperst uit trossen die rijpten in de heuvels onder de mediterrane zon. Santa Cristina is de naam van de wijngaard, slechts 5 hectare groot en prachtig gelegen op 550 meter hoogte op de zuidkant van de heuvel met een terroir die rotsachtig is met klei en leisteen. Na de handmatige pluk, de zorgvuldige selectie en de traditionele vinificatie wordt 50% van de jonge wijn 14 maanden gelagerd op barriques en de anderehelft op vaten van Sloveens eiken. Na botteling rijpen de flessen 18 maanden onder ouderlijk gezagin de kelders van Castello di Albola alvorens zij de wijnliefhebbers mogen gaan verwennen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Santa Catarina, Chianti Classico Gran Selezione- Castello Di Albola” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *