per fles
€ 21,15
20,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Schloss Reinhartshausen Erbacher Hohenrain Riesling, Alte Reben

De wijngaard Hohenrain bevindt zich op de zuidhelling, boven Erbach. Hierdoor hebben de druiven de hele dag volop zon. Aan de westzijde wordt de wijngaard door een drie meter hoge muur tegen wind beschermd. De bodem bestaat uit leem, löss en mergel. Alte Reben wil hier zeggen wijnstokken van bijna 5 jaar. Deze wijn wordt getypeerd als feinherb: hetgeen men vroeger aanduidde met halbtrocken. Een geur van bloesem en rijp fruit. De fijne zuren en het goed geintegreerde restzoet harmonieren en de afdronk is lang nablijvend.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

Boven de oude dorpskern van Erbach ligt deze wijngaard op een zuidhelling. De druiven krijgen er de hele dag tot in de avonduren zon.

Wijnkaartbeschrijving

Bijzondere Feinherbe Riesling, geconcentreerd (50 jaar oude stokken) met rijpe geur, subtiel restzoet en een lang nablijvende afdronk.

Wijnspijssuggestie

Prachtige match met wit vlees gerechten, gevogelte of met gerechten van de fijne Aziatische keuken.

Extra informatie

Op het wijngoed Schloss Reinhartshausen wordt sinds 1337 wijn verbouwd. Prinses Marianne von Preussen had een grote invloed op kasteel Reinhartshausen. De prinses, dochter van de eerste Nederlandse Koning Willem I, nam de bezitting over in 1855. Haar doel was wijnen van hoge kwaliteit te maken en vast te houden aan de traditie van de Rheingau. Zij maakte verder Reinharthausen tot een cultureel centrum. Delen van haar meer dan 600 schilderijen en meubels kunnen vandaag de dag nog bewonderd worden in het kasteel. Reinhartshausen is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden. De wijngaard Hohenrain bevindt zich op de zuidhelling, boven Erbach De helling is 10%, waardoor de druiven de hele dag volop zon. Aan de westzijde wordt de wijngaard door een drie meter hoge muur tegen de wind beschermd. De bodem bestaat uit leem, löss en mergel. Alte Reben wil hier zeggen wijnstokken van bijna 50 jaar. Deze wijn wordt getypeerd als feinherb: hetgeen men vroeger aanduidde met halbtrocken. Een geur van bloesem en rijp fruitd. De fijne zuren en het goed geïntegreerde restzoet harmoniëren en de afdronk is lang nablijvend.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schloss Reinhartshausen Erbacher Hohenrain Riesling, Alte Reben” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *