per fles
€ 13,55
12,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Schloss Reinhartshausen Riesling Feinherb

In deze fonkelend gele wijn komt, kenmerkend voor veel Rieslings, de zogenaamde goût de pétrol voor.Het is een vriendelijke, milddroge wijn met fruitige en florale aroma’s. Het frisse zoetje maakt de afdronk zacht. De ideale wijn bij Oosterscheldekreft.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

De druiven voor deze Riesling Feinherb groeien in de wijngaarden die in de buurt van Schloss Reinhartshausen liggen in de plaats Erbach in Rheingau.

Wijnkaartbeschrijving

Een fonkelende, gele wijn met een milddroge smaak. De frisse aroma's van citrusfruit worden aangevuld met vriendelijke, florale tonen.

Wijnspijssuggestie

Uitgeroepen tot ideale begeleider van Oosterscheldekreeft. Ook lekker bij krab, gamba's van de grill met een (pikant) sausje, gebakken mosselen met groene kruiden.

Extra informatie

Deze milddroge Riesling uit de Rheingau is genoemd naar de Nederlandse Prinses Marianne. Zij was de dochter van Koning Willem I en kocht in 1852 Schloss Reinhartshausen, het domein waar deze wijn vandaan komt. De fonkelend gele wijn heeft een lichte goût de pétrol in de neus. De wijn smaakt fris, fruitig en floraal. Een klein zoetje zorgt voor de zachte afdronk. Ideale begeleider van Oosterscheldekreeft.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schloss Reinhartshausen Riesling Feinherb” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *