per fles
€ 12,55
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Selbach Oster Riesling Incline

Met de Riesling Incline biedt Selbach een riesling uit het hart van de middel Mosel die het mineralige van de leisteenbodem combineert met de rijpe aroma’s van frissen appel en citrustonen. Het is een fijne, milddroge wijn die goed combineert met de internationale keuken en zeker ook goed past bij Aziatische gerechten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

Op de hellingen van de Mosel vallei. De bodem is leisteenhoudend.

Wijnkaartbeschrijving

Frisse, fruitige riesling met aroma's van frisse appel en citrus.

Wijnspijssuggestie

Past goed bij gerechten met wit vlees, asperges en de Aziatische keuken.

Extra informatie

De familie Selbach-Oster is sinds 1661 producent van rieslingwijnen. Hun wijngaarden liggen op de vaak steile hellingen langs de rivier Mosel. Inmiddels is hun wijngaardbezit gegroeid tot 22 hectare. De percelen liggen in Zeltingen en dan stroomopwaarts in Wehlen, Graach en Bernkastel. Dit deel van de Mosel wordt het 'hart van de Mosel appellatie' genoemd omdat hier de beste wijnen worden gemaakt. Selbach-Oster wordt internationaal tot de top van de Mosel producenten gerekend. Dat Selbach-Oster met de tijd meegaat blijkt wel uit de Riesling Incline. Zij brengen deze wijn op de markt omdat ze merkten dat er behoefte ontstond aan een Mosel Riesling die het mineralige van de leisteenbodem combineert met de rijpe aroma's van frisse appel en citrustonen. Een fijne, mild droge wijn uit het hart van de middel Mosel. De zwarte ondergrond van het etiket is de verwijzing naar de leisteenbodem waarop de druiven groeien. De witte hellende lijn symboliseert de hellingen (incline) waarop de wijngaarden liggen. De groene cirkel staat voor de riesling druif met zijn unieke karakter.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Selbach Oster Riesling Incline” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *