per fles
€ 24,70
24,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Selbach Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Feinherb “Ur-Alte Reben”

De wijn is licht geel met een expressief bouquet, romig, mineralig en heeft een indrukwekkende lang e en milddroge afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

Deze wijngaard is de steilste van Zeltingen. De wijngaard Sonnenuhr is vernoemd naar de grote zonnewijzer die zich op de wijnberg bevindt.

Wijnkaartbeschrijving

De wijn is licht geel met een expressief bouquet, romig, mineralig en heeft een indrukwekkende lange afdronk.

Extra informatie

Een klein familiebedrijf in Zeltingen dat geleid wordt door Johannes en Barbara Selbach. De geschiedenis van dit wijnbedrijf gaat terug tot 1600, maar Johannes nam niet zonder meer de leiding van zijn vader over. Hij studeerde eerst oenologie en daarna economie aan vooraanstaande Duitse universiteiten. Hierna vertrok hij naar de Verenigde Staten om een proefschrift te schrijven over de marketing van Duitse wijnen in de Verenigde Staten. Daarna werkte hij een paar jaar voor het Duitse Wijninformatiebureau in New York. In 1988 keerde hij terug naar zijn roots om twee jaar later het roer over te nemen van zijn vader. Selbach Oster's wijngaarden beslaan zo'n 21 hectare en liggen op de steilste en mooiste delen langs de Mittelmosel. Indien nodig gaan zij wel driemaal door de wijngaard om steeds alleen de beste druiven te oogsten. Hun filosofie is dan ook het maken van elegante, knisperende wijnen die optimaal het karakter van de mineraalrijke leistenen terroir en de rijpe Rieslingdruif weerspiegelen, Dat zij hierin uiterst succesvol zijn, blijkt telkens weer uit de hoge scores, die zij behalen in de internationale wijnpers. De wijn is lichtgeel met een expressief bouquet, romig, mineralig en heeft een indrukwekkende lange en milddroge afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Selbach Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Feinherb “Ur-Alte Reben”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.