per fles
€ 33,60
33,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Simonsig Kaapse Vonkel Brut Magnum In Luxe Verpakking

Romige mousse, volle en tegelijk complexe smaak met aangename zuren. Dit typeert de Kaapse Vonkel Brut van het wijnhuis Simonsig Estate. Met recht klassiek te noemen uit de Nieuwe Wereld. Deze Kaapse Vonkelwijn is talloze malen bekroond in Zuid-Afrika en daarbuiten.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De wijngaarden van de Simonsig Kaapse Vonkel Brut liggen in een gebied met een zeeklimaat: er zijn relatief droge, warme zomers en milde winters.

Wijnkaartbeschrijving

Verfrissende licht mousserende wijn met een rijke geur van noten- en citrusaroma's, biscuit en geroosterd brood. Romige mousse, volle en tegelijk complexe smaak met aangename zuren.

Extra informatie

De eerste en de beste! Talloze malen bekroond in Zuid-Afrika en daarbuiten. Gemaakt volgens de méthode cap classique en samengesteld als een ‘echte’ champagne uit ongeveer gelijke delen vroeg geplukte chardonnay aangevuld met pinot noir en een klein beetje pinot meunier. De Vonkelwijn rijpte na de tweede gisting iets langer dan een jaar op fles in de geklimatiseerde kelder van het huis. Door dit contact met het gistbezinksel ontstaat een rijke geur met noten- en citrusaroma’s, biscuit en geroosterd brood. Ze heeft een romige mousse, een volle en tegelijk complexe smaak en zeer aangename zuren. Romige mousse, volle en tegelijk complexe smaak met aangename zuren. Klassiek uit de Nieuwe Wereld.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Simonsig Kaapse Vonkel Brut Magnum In Luxe Verpakking” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *