per fles
€ 17,95
16,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Sint-Catharinadal Ricwera Rose

  • Door de zusters van Sint-Catharinadal
  • Gemaakt van gamay en pinot noir
  • Sappig en fruitig, met tonen van aardbei en rode kers

Frisdroge, fruitige rosé met geurige aroma’s van aardbei, rode kers en groene kruiden. Opwekkend frisse smaak met klein rood fruit en een mooie sappigheid. De finale is elegant en soepel. Heerlijk om zo te drinken of bij borrelhapjes. Mooi bij groene salade met kipreepjes en frambozenvinaigrette, diverse soorten (vis)quiche of zachte kazen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nederland

Nederland, niet het eerste land waar je aan denkt bij wijn. Toch kent Nederland een lange geschiedenis in wijn, zo gaat dit zelf terug tot de Romeinen. In de afgelopen jaren heeft de Nederlandse wijnindustrie flinke stappen gemaakt.

Nederland heeft verschillende wijnregio’s verspreid over ons kleine landje. De belangrijkste regio’s zijn te vinden in Zuid-Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland.

Door de verschuiving van het klimaat kunnen ook de bekendere druivenrassen uit warme landen hier in Nederland groeien. Maar één ding is zeker, we mogen trots zijn op onze kwaliteiten en ambacht.

Extra informatie

Nederlandse rosé? Ja, en hoe! Dit frisdroge, lichtgekleurde exemplaar wordt gemaakt door de Norbertinessenzusters op klooster Sint-Catharinadal in Oosterhout. Het klooster werd gesticht in 1270 en bestaat dus ruim 750 jaar. Wijn maken is dan weer een relatief nieuwe bezigheid voor de zusters; hun wijngaarden begonnen ze aan te planten in 2014.

De rosé wordt gemaakt van gamay en pinot noir, aangeplant op het terrein rondom het klooster. Van de pinot noir hebben de zusters overigens ook een één hectare tellende wijngaard binnen de kloostermuren, oftewel een heuse ‘clos’.

Bij het plukken en de wijnbereiding krijgen de zusters hulp van onder meer vrijwilligers en wijnprofessionals. Na de handmatige pluk worden de druiven in kleine kratjes naar de cuverie gebracht. Hier worden de druiven na de kneuzing en een korte schilinweking voor een mooie lichte rosékleur zachtjes geperst. Vervolgens vergist het sap bij koele temperaturen en rijpt de wijn nog enige tijd met de gisten voor een soepele structuur.

Het levert een sappige, fruitige, frisdroge rosé op, met tonen van aardbei, rode bes en kers. Heerlijk bij de borrel, op het terras en bij lichte vis- en groentegerechten, of romige zachte kaasjes. En de naam Ricwera? Die verwijst naar de eerste Norbertines.

Drinken bij
Frisdroge, fruitige rosé om zo te drinken of bij borrelhapjes. Mooi bij groene salade met kipreepjes en frambozenvinaigrette, diverse soorten (vis)quiche of zachte kazen.

Proefnotitie
Bleekroze wijn met geurige aroma’s van aardbei, rode kers en groene kruiden. Opwekkend frisse smaak met klein rood fruit en een mooie sappigheid. De finale is elegant en soepel.

Houdbaarheid
Op z’n mooist tot 2 à 3 jaar na oogstdatum.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sint-Catharinadal Ricwera Rose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *