per fles
€ 20,70
20,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Southern Right Pinotage

Prachtige Pinotage met verfijning. Donkerrood, geurig en smaakrijk. Fris èn zwoel. Met bessen en bramen, gedroogde pruim en een vleug pittige tabak. Vol èn elegant. Zacht met body. Véél wijn, maar zeker niet zwaar. In balans.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

  Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

  De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

  Ligging wijngaard

  De wijngaarden in deze vriendelijke, heuvelachtige streek profiteren van de verkoelende zeewinden. De pinotage staat in de kleirijke, rotsachtige delen van de vallei aangeplant.

  Wijnkaartbeschrijving

  Donkerrood en geurig. Met bes, braam, pruim en een pittige vleug tabak. Zwoel en fris. Vol en elegant. Zacht met body. Veel wijn!

  Wijnspijssuggestie

  Vlees: geroosterd rood- en witvlees, van entrecote tot varkensfilet. Ook stoofschotels met vlees, groenten en specerijen. Wild: fijne wildpeper, hazenrug, reebiefstuk.

  Extra informatie

  Tim Hamilton Russell is de grondlegger van Hamilton Russell, het Zuid-Afrikaanse wijnhuis dat top-terroirwijnen produceert. Anders dan de meeste andere nieuwe-wijnwereld-producenten koos Hamilton Russell er niet voor om met eindeloos veel variëteitente werken. Hij selecteerde twee druivenrassen waarvan hij verwachtte dat ze in de koele Walker Bay excellente kwaliteit zouden leveren en de unieke herkomst konden tonen.


  Hamilton Russell Chardonnay en Pinot Noir zijn inmiddels wereldberoemd. Zoon Anthony Hamilton vond in de nabijgelegen Hemel-en-Aarde Vallei het ideale terroir voor pinotage en sauvignon blanc. Hij gaf ze hun eigen label: Southern Right.


  De Hemel-en-Aarde Vallei ligt in de Walker Bay, zo'n 3 km van de Atlantische Oceaan. De wijngaarden in deze vriendelijke, heuvelachtige streek profiteren van de verkoelende zeewinden. De pinotage staat in de kleirijke, rotsachtige delen van de vallei aangeplant. De opbrengst is laag. De naam Southern Right verwijst naar de gelijknamige, zeldzame walvis die tussen mei en december de Walker Bay 'aandoet'.


  De donkerrode pinotage is prachtig. Geurig en smaakrijk. Bes, braam, pruim en tabak. Zwoel èn fris. Vol èn elegant. Zacht met body. Veel wijn!


  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Southern Right Pinotage” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.