per fles
€ 14,45
13,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Stift Klosterneuburg Weissburgunder

Licht strogroen, Witte appel in de neus, fijn nootachtig. In de mond stevige, gele fruitzoetheid. Elegant met een goed rijpingspotentieel.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Oostenrijk

Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Door een groot schandaal met anti vries in de jaren tachtig, heeft de reputatie van Oostenrijkse wijn flinke schade opgelopen, maar gelukkig zijn er nu weer veel zeer getalenteerde wijnboeren actief die het imago en de kwaliteit enorm onhoog krikken.

Oostenrijk heeft veel karakteristieke inheemse druivensoorten, die wijnen met een bijzonder eigen karakter opleveren. De belangrijkste witte druivensoorten zijn grüner veltliner, riesling, weissburgunder (= pinot blanc), welsch riesling, neuburger en muskat-ottonel.

Wijnspijssuggestie

Aspergegerechten, wit vlees, zoetwatervis en antipasti.

Extra informatie

Vanuit zijn oorspronkelijke huis in de wijngaarden van Champagne en Bourgondië, vond de Weissburgunder (Pinot blanc) druif zijn weg naar Oostenrijk, waar hij ideale omstandigheden wordt geboden door de wijngaarden van het klooster Klosterneuburg in Kahlenbergerdorf. Omringd door de hellingen van de Nußberg, de Kahlenberg en de Leopoldsberg en in het oosten begrensd door de Donau, produceren deze wijngaarden jaar na jaar superieure kwaliteit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stift Klosterneuburg Weissburgunder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *