per fles
€ 7,95
7,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Tenido, Sherry Dry

Sherry Fino. Droog, zoals een echte Fino betaamt, maar wel op een makkelijke en vriendelijke manier. Deze sherry bevat aroma’s van amandel, heeft broodachtige tonen en een vleugje mineraliteit.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Wijngaarden met Albariz, (kalkrijke bodem) in en rondom Jerez de la Frontera in het Zuid-Spaanse Andalusië. De Albariza grond in dit gebied is wit van kleur, waardoor het zonlicht goed reflecteert.

Wijnkaartbeschrijving

Een milddroge sherry met de karakteristieke smaak van amandel en hazelnoot. Ze heeft broodachtige tonen en een vleugje mineraliteit.

Wijnspijssuggestie

Deze sherry kan goed geschonken worden als aperitief. Bijvoorbeeld bij gezouten amandelen, olijven, calamares en andere borrelhapjes/tapas. Ook lekker bij rauwe ham, kaas, sushi en lichte gerechten u

Extra informatie

De basis van bijna elke sherry is een droge witte wijn, gemaakt van de Palominodruif. Een echte sherry komt uit de omgeving van Jerez de la Frontera, een stad in het Zuid-Spaanse Andalusië, die bekend staat om de zogenaamde Albariza terroir, een witgrijze bodem die veel kalk bevat. Sherry wordt gerijpt in het solerasysteem: Dit is een techniek waarbij wijnen van verschillende oogstjaren worden gemengd. Die blending zorgt ervoor dat de wijn van een bepaald huis steeds dezelfde smaak en stijl heeft. De duur van de rijping en de omstandigheden geven verschillende stijltypen aan Sherry. Tenido Sherry Dry is een Fino, een sherry die onder 'flor', onder een natuurlijke deken van gist, rijpt. Fino's zijn droog en dat is de Tenido ook, maar dan wel op een vriendelijke, makkelijke manier.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tenido, Sherry Dry” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *