per fles
€ 36,20
33,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Tenuta delle Terre Nere Etna Bianco Superiore

 • Prachtige witte Etna Superiore
 • Van oude, hooggelegen wijngaard in Milo
 • Verfijnd, floraal en zilt
 • Heerlijk bij vis, schaal- en schelpdieren

Fraaie droge witte wijn met florale tonen, wat honing, abrikoos en licht eiken in de geur. De smaak zet vol en sappig in en ontwikkelt een fijne, friszure en aanhoudende afdronk. Mooie begeleider van verfijnde vissoepen, risotto of gevogelte.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  Italië

  Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

  Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

  Wijnspijssuggestie

  Mooie begeleider van verfijnde vissoepen, risotto of gevogelte.

  Extra informatie

  De westzijde van de Etna is de kant van de vulkaan met de meeste neerslag. Niet ideaal voor de aanplant van blauwe druiven, maar de laatrijpende witte carricante doet het er – dankzij het lange groeiseizoen en de waterdoorlatende bodems – uitstekend.

  Zo goed zelfs, dat het aan de westkant gelegen Milo de enige zone op de vulkaan is waar Etna Bianco Superiore gemaakt mag worden. Hoewel Terre Nere voornamelijk wijngaarden aan de noordkant van de vulkaan bezit, in het plaatsje Randazzo, heeft eigenaar Marco de Grazia de hand weten te leggen op een prachtige wijngaard in Milo. De stokken zijn aangeplant op zo’n 850 meter boven zeeniveau en tussen de 50 en 80 jaar oud.

  De druiven worden biologisch geteeld en begin oktober geoogst. Na de persing en vergisting rijpt de wijn enkele maanden in houten vaten van Frans eiken. Het levert een uiterst verfijnde witte Etna op, met tonen van bloemen en citrusfruit, zilte mineraliteit en opwekkende frisse zuren.

  Drink deze mooie witte Superiore als luxe aperitief, of in combinatie met gepocheerde of gebakken vis, of gerechten met schaal- of leider van verfijnde vissoepen, risotto of gevogelte.

  Drinken bij

  Mooie begeleider van verfijnde vissoepen, risotto of gevogelte.

  Proefnotitie

  Fraaie droge witte wijn met florale tonen, wat honing, abrikoos en licht eiken in de geur. De smaak zet vol en sappig in en ontwikkelt een fijne, friszure en aanhoudende afdronk.

  Houdbaarheid

  Op dronk vanaf één à twee jaar na oogst en gemakkelijk tot vier jaar houdbaar.

  Onderscheidingen

  • Perswijn - november 2023: ****(*) Zeer goed tot uitstekend | Structuur, intens, lengte

  • JamesSuckling.com - augustus 2023: 93/100 punten | Full and layered but not heavy

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Tenuta delle Terre Nere Etna Bianco Superiore” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *