per fles
€ 21,65
19,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Tenuta Olim Bauda Chardonnay I Boschi

  • Sterk ‘veritaliaanste’ chardonnay
  • Rijpt in nieuwe eikenhouten fusten
  • Vol, droog, rond, dik en zacht
  • Heerlijk bij vis of kalf met room en paddenstoelen

Volle, droge witte wijn uit Italië. Met zijn intense aroma van tropisch fruit en verfijnd eiken past deze chardonnay perfect bij vis, maar ook bij kalfsvlees met room en paddenstoelen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Tenuta Olim Bauda Chardonnay I Boschi

Naast de vele autochtone druivensoorten die Italië rijk is, worden ook internationale rassen zoals chardonnay geteeld. Door de specifieke grondsoort en het microklimaat van dit deel van Piemonte is de chardonnay van Tenuta Olim Bauda sterk 'veritaliaanst' en onderscheidt zich van chardonnay uit andere delen van de wereld. De druiven worden doorgaans in de eerste week van september geoogst en direct op de dag van de oogst geperst. Na de gisting rijpt de wijn in nieuwe eikenhouten fusten waarin frequent een 'batonnage' wordt gedaan. Hierbij worden de gistcellen voortdurend gemengd met de wijn waardoor de wijn rijker van smaak wordt. Een klassieke methode die van oudsher bijvoorbeeld in de Bourgogne wordt toegepast.

Drinken bij

Een mooie begeleider van rijke visschotels, maar ook erg lekker bij kalfsgerechten met room en paddenstoelen.

Proefnotitie

Fraaie, volle droge witte wijn met een intens aroma van tropisch fruit, marsepein en verfijnd eikenhout. De smaak zet rond en dik in en eindigt aromatisch, zacht en aanhoudend.

Houdbaarheid

Vanaf twee jaar op dronk, goed houdbaar tot zes à zeven jaar na de oogst.

Onderscheidingen

Perswijn - februari 2024: Geselecteerd als betaalbare klasse | ***** Uitstekend | Het huis kan blijkbaar ook scoren met Chardonnay

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tenuta Olim Bauda Chardonnay I Boschi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *