per fles
€ 13,05
12,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Calasole Vermentino Rocca Di Montemassi

Helder lichtgeel, geurt naar bloemen en wit fruit, in de mond citrus en een bescheiden toets van amandel. Kenmerk is een elegante aardsheid. Het wijngoed Rocca di Montemassi ligt in de Maremma, een streek in het zuidwesten van Toscane aan de Tyrreense Zee die wel ‘het onbekende Toscane’ wordt genoemd. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en vormt een uitstekend terroir voor verschillende druivenrassen waaronder de vermentino.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

In de heuvels tussen de Colline Metallifere en de Tyrreense Zee.

Wijnkaartbeschrijving

Helder lichtgeel, geurt naar bloemen en wit fruit, in de mond citrus en een bescheiden toets van amandel. Kenmerk is een elegante aardsheid.

Wijnspijssuggestie

Vis, schaal- en schelpdieren in vooral mediterrane en naturelbereidingen, maar tevens een perfect apéritief.

Extra informatie

Pijnbomen, olijven, oleanders en kurkeiken markeren het wijngoed Rocca di Montemassi van de familie Zonin. Van het grote domein is zo'n 160 hectare met druivenstokken beplant. Het ligt in de streek Maremma in het zuidwesten van Toscane aan de Tyrreense Zee die wel 'het onbekende Toscane' wordt genoemd. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en vormt een uitstekend terroir voor verschillende druivenrassen waaronder de vermentino. De wijn heeft recht op de DOC Maremma Toscana. Wijnmaker en oenoloog werken nauw samen om het karakter van het gebied optimaal tot uiting te brengen in de wijnen, en met succes. Kenmerk is een elegante aardsheid. De druiven komen uit het Roccastrada district en worden met de hand geplukt. Na een zachte persing volgt de alcoholische gisting op roestvrij staal onder lage temperaturen om de frisheid optimaal te behouden waarna de jonge wijn 6 maanden op zijn lie rijpt alvorens te worden gebotteld. Dat maakt de wijn fris met een stevige ondertoon. Proefnotities: Helder lichtgeel, geurt naar bloemen en wit fruit, in de mond citrus en een bescheiden toets van amandel.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Calasole Vermentino Rocca Di Montemassi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *