per fles
€ 9,15
8,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Terres Fumees Sauvignon Blanc – Francois Lurton

(1 klantbeoordeling)

Lichtgeel met groene reflexen, een dartelende neus van citrus vormt de ouverture gevolgd door impressies van bukshout, menthol en mango die zich voortzet in de levendige smaak die zacht inzet en vervolgt met een frisse, knisperende finale. Wijnmaker is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. De druiven zijn afkomstig uit zorgvuldig gekozen regio’s: Languedoc, Gers, Tarn en Charentes. En dan steeds van terroirs waarop de sauvignon blanc bewezen heeft uitstekend te presteren.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Geselecteerde percelen in Languedoc, Gers, Tarn en Charentes.

Wijnkaartbeschrijving

Lichtgeel, een dartelende neus van citrus met impressies van bukshout, menthol en mango. De levendige smaak zet zacht in en wordt gevolgd door een frisse, knisperende finale.

Wijnspijssuggestie

Apéritief, vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees of bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.

Extra informatie

Een knisperende frisheid, een vitaal aroma en een energiek karakter typeren de klassieke Sauvignon Blanc. Geen wonder dat deze wijnen een grote groep volgelingen hebben. Verantwoordelijk voor deze Terres Fumées is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbrouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. De druiven zijn afkomstig uit zorgvuldig gekozen regio's: Languedoc, Gers, Tarn en Charentes. En dan steeds van terroirs waarop de sauvignon blanc bewezen heeft uitstekend te preseteren. Leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 10 tot 15 jaar. Na de maceratie worden de druiven geperst, vervolgens koud gestabiliseerd en op zijn gefilterde lees terug gebracht waarna de gisting op lage temperatuur (tussen 16 en 18 graden) plaatsvindt. Na de vinificatie blijft de jonge wijn, alvorens te worden gebotteld, nog een paar weken op zijn lees wat bijdraagt aan bouquet en smaak. Proefnotities: Lichtgeel met groene reflexen, een dartelende neus van citrus vormt de ouverture gevolgd door impressies van bukshout, menthol en mango wat zich voortzet in de levendige smaak die zacht inzet en vervolgt met een frisse, knisperende finale.


1 beoordeling voor Terres Fumees Sauvignon Blanc – Francois Lurton

  1. A Neuteboom 20 april 2022

    Lekkere frisse wijn met een volle smaak, jammer dat jullie de bag&box niet verkopen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *