per fles
€ 7,75
7,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Terres Quero Torrontes

Opvallend en verfijnd muskaatachtig bouquet omlijst met bloemige en fruitige tonen dat zich voortzet in de zowel zachte als frisse smaak die niet te zwaar en mooi in balans is met een lange afdronk. De Terres Quero Torrontès is letterlijk een wijn om van te houden!

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Wijnkaartbeschrijving

Terres Quero Torrontés

Wijnspijssuggestie

Smakelijke combinaties zijn mogelijk met allerlei visgerechten

Extra informatie

De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van deAndes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnen produceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte.


Wijnmaker Bruno Kessler heeft met zijn team een serie wijnen gecreëerd die expressie geven aan de typische druivenrassen die Argentiniëvoortbrengt. Hij stuitte op de wijngaarden van Terres Quero (vert. Land om van te houden) in de Uco vallei. Samen met de wijnmakers van Los Helechos heeft hij in deze serie de authenticiteit van Argentinië weten te combineren met het moderne smaakprofiel van de Nederlandse consument.


De Terres Quero Torrontés is een autochtone Argentijnse druif met een origineel en opvallend karakter. Na een handmatige oogst en een moderne vinificatie wordt de wijndrinker getrakteerd op een onvergelijkbaar geur- en smaak bombardementje. De zon in het logo staat voor de Sol de Mayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk.


Proefnotities: Opvallend en verfijnd muskaatachtigbouquet omlijst met bloemige en fruitige tonen datzich voortzet in de zowel zachte als frisse smaak die niet te zwaar en mooi in balans is met een lange afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Terres Quero Torrontes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *