per fles
€ 11,80
10,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

The Grape Whisperer Marlborough Sauvignon Blanc

  • Topkwaliteit uit Nieuw-Zeeland
  • Intens aromatisch en mooi droog van smaak
  • Heerlijk als aperitief, maar ook bij salade of vis

Nieuw-Zeelandse witte wijn met het aroma van citrus en buxus. De smaak is fris en zacht. Lekker als aperitief, maar ook zeer geschikt bij visschotels of aspergegerechten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Wijnspijssuggestie

Prima aperitief. Ook zeer geschikt bij vis- of aspergegerechten.

Extra informatie

Al sinds de introductie van de oogst 2014 is deze uitbundig geurende The Grape Whisperer Sauvignon uit Nieuw-Zeeland een succes. Deze wijn onderscheidt zich door frisse citrustonen en een subtiel asperge-aroma van veel Europese varianten.


Grote producenten domineren de markt, maar de in Bordeaux opgeleide oenoloog Jean-Charles van Hove van Clos Marguerite bewerkt slechts tien hectaren in de Awaterevallei, in het beroemde Marlborough. Dat maakt The Grape Whisperer bijzonder.


Jean-Charles selecteert druiven van jonge stokken die een wat hoger rendement hebben. Toch is de kwaliteit onberispelijk. Dat komt door de kleinschaligheid van de wijngaard en de nauwgezetheid van werken.


De afstand tussen wijngaard en kelder is zeer klein, waardoor de druiven snel gekoeld en verwerkt kunnen worden. Dat voorkomt de gevreesde oxidatie die zorgt voor een flink kwaliteitsverlies. The Grape Whisperer is dan ook expressief, frisdroog en loepzuiver. Een wijn om niet te missen!


Proefnotitie

Frisse Sauvignon met citrus- en buxustonen in het aroma. De smaak zet sappig en zacht in; de afdronk is geurig, rond en aanhoudend.


Drinken bij

Prima aperitief. Ook zeer geschikt bij vis- of aspergegerechten.


Houdbaarheid

Nu drinken, houdbaar tot zeker drie jaar na oogstdatum.


Onderscheidigen

Perswijn - september/oktober 2021: **** Zeer goed | Sap, goede zuren, smaakvol


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “The Grape Whisperer Marlborough Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.