per fles
€ 85,60
85,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Tremblay-Marchives Chablis Les Clos Grand Cru

Chablis van de ‘Koning’ onder de Grand Crus. Een honderd procent terroirwijn waarin mineraliteit en nootachtige ronen worden ondersteund door de delicate, verfijnde zuren van appel en citrus. De fonkelende wijn ontwikkelt zich voortdurend in het glas en eindigt in een lange, complexe, opwekkende afdronk. Elegant en evenwichtig. Een belevenis.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De Grands Crus van Chablis liggen bij elkaar bij de plaats Chablis. De bodem bestaat uit kimméridgien. Les Clos wordt als de Koning onder de Grands Crus gezien omdat van deze wijngaard wijnen met in

Wijnkaartbeschrijving

Koning onder de Chablis. Terroirwijn waarin mineralige en nootachtige tonen worden aangevuld met fris fruit. Droog, elegant en rijk.

Wijnspijssuggestie

Gerookte zalm, oesters, krab, kreeftensalade, rijpe kazen en kalfsvleesbereidingen.

Extra informatie

De wijn voor connaisseurs en bekendste Grand Cru uit de Chablis. De vervolmaking van rondeur, witte florale aroma's, zuurgraad en balans. Ultra geconcentreerde smaak met imponerende mondgevoel. Les Clos wordt ook wel de koning van de Grands Crus genoemd mede door de intense mineraliteit. Deze verkrijgt de wijn door de drainage van de grond. Door de natuurlijke samenstelling dienen de druiven diep te wortelen waardoor het gehalte aan mineraliteit toeneemt. Decanteren voor meer expressie. De naam 'Les Clos' refereert naar de muurtjes die vroeger door de monniken om de wijngaarden gezet zijn. De eerste aanplant dateert vanuit de 9e eeuw.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tremblay-Marchives Chablis Les Clos Grand Cru” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.