Valderrama Olijfolie Picudo 1 liter
- Ideaal voor mayonaises
- Lekker bij Hollandse asperges, pasta’s en pizza
- Afkomstig uit een snel productieproces
Een verfijnde olijvensmaak met een ‘botertje’, een ‘nootje’ een ‘bittertje’ en een klein roze pepertje.
Het gehele productieproces vindt plaats bij 18 graden, hierdoor van een geweldige kwaliteit. De tanninegevoelige schilletjes worden binnen een minuut gecentrifugeerd, hierdoor mooi zacht van smaak. Van de ‘pluk’ tot in de fles in minder dan 45 minuten. Hierdoor een maximaal behoudt van de aroma’s in de fles, prachtig om dus op tafel te hebben staan bij een heerlijk gerecht.
Kenmerken
- Inhoud fles1ltr
- ProducentValderrama
- Land van herkomstSpanje
- AfsluitingSchroefdop
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Extra informatie
Ideaal bij de bereiding van alle soorten witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van puree en pasta’s, bijzonder geschikt om vis- en groenten sauzen te monteren. Dé olijfolie variëteit om mayonaises mee te bereiden.Tip: Meng eens 50% geklaarde boter met 50% Picudo (handwarm) voor een perfecte botersaus over witte asperges of coquilles.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.