per fles
17,25
16,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Valdespino Inocente Fino Dry Sherry

SherrySpanje
SKU 43917
Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Zachte smaak, mooi rond en iets vettig met structuur. Volume en ook fris en licht ziltig. Blijft lang na.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Macharnudo Alto, 5 kilometer ten noord-westen van de stad Jerez in het midden van de Alto Jerez. De hoogte is 135 meter boven de zeespiegel.

Wijnkaartbeschrijving

Delicaat en complex, met duidelijke amandel tonen. Zachte smaak, mooi rond en iets vettig. Fris en ziltig.

Wijnspijssuggestie

Super aperitief en ook mooi combineerbaar met gerechten uit de gastronomie en met fruits de mer, sushi en sashimi.

Extra informatie

De Macharnudo Alto wijngaard, die 56,2 hectare groot is, staat beplant met de Palomino Fino voor de Inocente Fino. Valdespino is hiermee de enige die in Jerez Single Vineyard Sherry's maakt. De witte bodem heet "albariza" en is erg kalkrijk. Ook in de manier van de productie van zijn sherry's is Valdespino kwalitatief onderscheidend: alle Valdespino sherry's worden in gebruikte houten vaten gefermenteerd (veel meer werk dan het gebruik van RVS zoals alle andere producenten tegenwoordig doen). In het lageringssysteem met soleras en criaderas hanteert de Consejo Regulador voor Fino sherry 3 criaderas. Valdespino hanteert er voor de Fino Inocente 10! Deze langdurige rijping geeft de Inocente meer complexiteit, structuur en concentratie. De sherry is strogeel van kleur. Delicaat en complex, met duidelijke amandel tonen. Zachte smaak, mooi rond en iets vettig met structuur, volume en ook frisen licht ziltig. Blijft lang na.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Valdespino Inocente Fino Dry Sherry” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *