per fles
20,45
19,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Valdespino Moscatel Promesa

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De sherry heeft een donkere amberkleur en een complex bouquet waarin kamperfoelie, sinaasappelschil, kruiden en chocolade terug te vinden zijn. Een volle en brede smaak met aantrekkelijke frisheid die weerwerk biedt aan het zoet.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Het westerse puntje van het Jerez gebied, pal bij de Atlantische Oceaan.

Wijnkaartbeschrijving

Een frisse sherry gemaakt van 100% moscatel de alejandria.

Wijnspijssuggestie

Past goed bij desserts met citrusfruit.

Extra informatie

Valdespino is één van Spanje's oudste sherryproducenten. De familie is meer dan 700 jaar actief geweest in de wijnbouw. Sedert 1999 maakt Bodegas Valdeespino onderdeel uit van de Grupo Estévez. Dit is ook een familiebedrijf met onder andere belangen in Bodegas Hijos de Rainera Pérez Marín in Sanlúcar. De promesa sherry wordt gemaakt van de moscatel de Alejandria druif die verbouwd wordt in Chipiona, het gebied dat befaamd is om zijn moscatel. Chipiona ligt helemaal op het westerse puntje van het Jerez gebied, pal bij de Atlantische Oceaan. Als de rijpe druiven geoogstm zijn, worden ze voor een week à 10 dagen zongedroogd. De sherry heeft een donkere amberkleur en een complex bouquet waarin kamperfoelie, sinaasappelschil, kruiden en chocolade terug te vinden zijn. Een volle en brede smaak met aantrekkelijke frisheid die weerwerk biedt aan het zoet.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Valdespino Moscatel Promesa” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *