per fles
39,05
38,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Valdespino Palo Cortado Viejo C.P. Dry Sherry

SherrySpanje
SKU 43921

De sherry heeft een mahoniekleur en een intens bouquet van rijp fruit en van hazel- en walnoten. De smaak is rond en droog met een lange afdronk waarin vanille, gedroogde vijg en kruiden verweven zijn. Robert Parker is van oordeel dat Valdespino met hun kwaliteit en traditie aan de absolute top van de Sherry hiërarchie staan.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Macharnudo Alto, 5 kilometer ten noordwesten van de stad Jerez in het midden van de Alto Jerez. De hoogte is 135 meter boven de zeespiegel.

Wijnkaartbeschrijving

De sherry heeft een mahoniekleur en een intens bouquet van rijp fruit en van hazel- en walnoten. De smaak is rond en droog met een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Deze Palo Cortado Viejo daagt de hedendaagse gastronomie uit tot verrassende combinaties met ganzelever, gerechten met langzaam gegaarde vlees en wildgerechten. Blauwe kazen, desserts met noten, kara

Extra informatie

De Macharnudo Alto wijngaard, die 56,2 hectare groot is, staat beplant met de Palomino Fino ook voor de Palo Cortado Viejo. Valdespino is hiermee de enige in Jerez die Single Vineyard Sherry's maakt. De witte bodem heet "albariza" en is erg kalkrijk. De oogst is handmatig. Ook in de manier van de productie van zijn sherry's is Valdespino kwalitatief onderscheidend: alle Valdespino sherry's worden in gebruikte houten vaten gefermenteerd (veel meer werk dan het gebruik van RVS zoals alle andere producenten tegenwoordig doen). Valdespino hanteert voor zijn sherry's een langere lagering dan wat wettelijk is voorgeschreven. Zo weten zij hun producten op hun eigen kwalitatief hoger niveau te houden. De Palo Cortado Viejo C.P. bijvoorbeeld heeft een gemiddelde leeftijd van meer dan 25 jaar! C.P. in de naam staat voor de straat waar van oudsher de solera van deze sherry zich bevond. De sherry heeft een mahoniekleur en een intens bouquet van rijp fruit en van hazel- en walnoten. De smaak is rond en droog met een lange afdronk waarin vanille, gedroogde vijg en kruiden verweven zijn. Robert Parker is van oordeel dat Valdespino met hun kwaliteit en traditie aan de absolute top van de Sherry hiiërarchie staan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Valdespino Palo Cortado Viejo C.P. Dry Sherry” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *