per fles
€ 11,95
11,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Con Un Par Albariño

Deze Albariño heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met veel geuren en smaken zoals mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrus. De mooie zuurgraad zorgt voor pit en de juiste balans. ‘Con un Par’ is Spaans voor ‘Met een Paar’ en de producent geeft op speelse wijze aan dat deze wijn ideaal is om te drinken ‘Met een Paar Vrienden’, ‘Met een Paar Oesters’ of ‘Met een Paar Kreeften’. Dat is zeker waar, maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

De betere delen van Riás Baixas

Wijnkaartbeschrijving

Strokleurig, een waaier van impressies: mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrus, waarbij de mooie zuurgraad zorgt voor pit en de juiste balans.

Wijnspijssuggestie

Als aperitief of bij vis in roomsaus, sushi, sashimi, gambas, langoustines en kip. Ook heerlijk bij zachte kazen.

Extra informatie

Het noordwesten van Spanje staat bekend als 'groen Spanje' vanwege het Atlantische klimaat en de vele neerslag. Boven de Portugese grens in Galicie ligt Rias Baixas, dat van de albarino druif witte wijnen maakt die tot de beste van Spanje behoren. De wijn heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met een ongekende hoeveelheid geuren en smaken. De naam 'Con un Par' is Spaans voor 'Met een Paar' en de producent geeft op speelse wijze aan dat deze heerlijke Albariño ideaal is om te drinken 'Met een Paar Vrienden', 'Met een Paar Oesters' of bijvoorbeeld 'Met een Paar Kreeften'. Dat is zeker waar, maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn. Onze proefnotities vermelden: Strokleurig met groene reflecties. In de neus een waaier van impressies: mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrusvruchten die zich voortzet in de smaak waarbij de mooie zuurgraad zorgtvoor pit en de juiste balans.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Con Un Par Albariño” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *