per fles
7,80
7,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Vicente Gandia Hoya de Cadenas Heretat Tinto

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De Hoya de Cadenas Heretat Tinto is een cuvee die is samengesteld uit Tempranillo, Merlot, Cabernet en Shiraz. De wijn heeft een diepe kleur met rode en paarsachtige tinten. De geur toont rood fruit aroma’s en rijpe tonen. De lichte houttonen zorgen voor een goed evenwicht met het fruitige in de wijn.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Op 800 meter hoogte, 100 kilometer ten westen van Valencia.

Wijnkaartbeschrijving

Complexe Spaanse wijn met veel rood fruit aroma's en rijpe tonen. De lichte houttonen zijn in evenwicht met het fruitige in de wijn.

Wijnspijssuggestie

Bij vleesgerechten en stoofschotels.

Extra informatie

Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert van 1885. Hun wijngoed Hoya de Cadenas ligt 100 kilometer ten wensten van Valencia in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden omvatten 200 ha. en strekken zich uit over de Sierra de la Bucuerca op een hoogte rond 800 meter. Dit gebied profiteert van een microklimaat waardoor de temperatuurverschillen overdag en 's nachts zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. De Heretat Tinto is een speciale cuvee die is samengesteld uit Tempranillo, Merlot, Cabernet en Shiraz. De wijn heeft een diepe kleur met rode en paarsachtige tinten. De geur toont rood fruit aroma's en rijpe tonen. De lichte houttonen zorgen voor een goed evenwicht met het fruitige in de wijn.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vicente Gandia Hoya de Cadenas Heretat Tinto” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *