per fles
7,30
6,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Hoya de Cadenas Night Harvest Vicente Gandia

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Hoya de Cadenas Night Harvest is een frisse, licht zoete witte wijn gemaakt van Muscat, Viura en Chardonnay. De vinificatie geschiedt bij lage temperatuur om de sprekende karaktereigenschappen van de druiven in de jonge wijn te behouden. De wijn heeft een goudgele kleur met een zweem groen. De geur heeft intense exotisch fruitaroma’s. De smaak heeft impressies van honing, citrus en een hint van appels en is licht zoet.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Op 800 meter hoogte, 100 kilometer ten westen van Valencia.

Wijnkaartbeschrijving

Exotisch geurende, licht zoete witte wijn met impressies van honing, citrus en appel.

Wijnspijssuggestie

Salade met gevogelte, Thaise en Indiase curry gerechten.

Extra informatie

Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert van 1885. Hun wijngoed Hoya de Cadenas ligt 100 kilometer ten wensten van Valencia in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden omvatten 200 ha. en strekken zich uit over de Sierra de la Bucuerca op een hoogte rond 800 meter. Dit gebied profiteert van een microklimaat waardoor de temperatuurverschillen overdag en 's nachts zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. De druiven voor deze wijn (Muscat, Viura en Chardonnay) worden inderdaad 's nachts geoogst zodat ze zo fris mogelijk in de wijnkelder aankomen. De vinificatie geschiedt bij lage temperatuur om de sprekende karaktereigenschappen van de druiven in de jonge wijn te behouden. De wijn heeft een goudgele kleur met een zweem groen. De geur heeft intense exotische fruitaroma's. De smaak heeft imperessies van honing, citrus en een hint van appels en is licht zoet.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hoya de Cadenas Night Harvest Vicente Gandia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *