per fles
97,15
96,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Vigne de l’Enfant Jésus – Bouchard père et fils

De wijn uit de “Vigne de l’Enfant Jésus” heeft een grote renommee door het verhaal achter de wijn. Het is één van de oudste wijngaarden in het bezit van Domaine Bouchard Père & Fils. Bouchard geeft deze bijzondere wijngaard de zorg en de aandacht die zij aan hun allergrootste Grand Crus geven. Kortom er wordt kosten noch moeite gespaard om uit deze wijngaard een Topwijn te maken: en dat proef je! Mooie krachtige aroma’s van fruit en kruiden met een lichte toets eiken. De smaak is intens en toch delicaat met een aangename zachtheid.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Het gebied Beaune, Côte de Beaune en Côte d'Or. De bodem bestaat uit kalkhoudende leem en is vrij grindachtig, bijna zanderig.

Wijnkaartbeschrijving

Delicate, volfruitige en subtiel kruidige Pinot Noir van een premier cru wijngaard bij Beaune in de Bourgogne. Krachtig en elegant.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij veerwild, poularde in roomsaus en Bourgondische kaassoorten.

Extra informatie

De naam "Vigne de l'Enfant Jésus" verwijst naar een oude historie. Het verhaal gaat dat Marguerite du Saint Sacrement, de Karmelietes van de Domestiques de la famille du Saint Enfant Jésus, in haar gebeden verzocht dat Koniging Anne van Oostenrijk haar echtgenoot Lodewijk XIII van Frankrijk een troonopvolger zou schenken. Dit leek onwaarschijnlijk aangezien de Koniging al meer dan 20 jaar kinderloos was. De Karmelietes ging zo ver dat ze er niet alleen voor bad, maar ook dat ze een troonopvolger voorspelde. Toen uiteindelijk in 1638 een zoon geboren werd, Lodewijk XIV - de latere Zonnekoning - kreeg een deel van de wijngaard Beaune Grèves, die eigendom was van de Karmelietessen, de naam "Vigne de l'Enfant Jésus". En dit is tot op de dag van vandaag nog zo. In 1791 verwierf Bouchard Père & Fils de hele "Vigne de l'Enfant Jésus". Het oppervlak is 3,92 ha en Bouchard heeft het monopolie van deze bijzondere rode Bourgogne. De wijngaard is gelegen in het hart van de Beaune Grèves, hetgeen een Premier Cru is. De bodem bestaat uit kalksteen, klei, zand en kiezel. De druiven worden bij optimale rijpheid handmatig geoogst en in kleine kisten naar de kelder vervoerd. Hier vindt een strenge selectie van de trossen plaats worden zij geheel of gedeeltelijk ontsteeld. Na de vinificatie volgt rijping voor 10 à 15 maanden op Frans eikenhouten vaten, waarvan 60 tot 85% nieuw zijn. De rijping geschiedt in kelders van de Bastions van het vroegere Château de Beaune.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vigne de l’Enfant Jésus – Bouchard père et fils” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *