per fles
€ 7,25
6,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Vinho Verde – Messias

Deze Vinho Verde heeft een zuivere, citrusachtige kleur met een jong en fruitig aroma. De smaak is zacht en delicaat, fris en fruitig.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Wijnkaartbeschrijving

Messias, Vinho Verde

Wijnspijssuggestie

Als aperitief, bij vis en schaal- en schelpdieren.

Extra informatie

De Vinho Verde is een wijnstreek in het noorden van Portugal, rond de steden Braga en Viana do Castelo en eindigend in Porto. Het zuiden van de streek is langs de Rio Douro; het noorden aan de rivier Minho. De Atlantische Oceaan zorgt er voor een gematigd klimaat met overvloedige regenval. De bodem bestaat uit graniet met, aan de oppervlakte, zand en humus. De Vinho Verde is het grootste DOC-gebied van Portugal en door de export, de meest gekende wijn, na Porto. De naam Vinho Verde verwijst níét naar de groene schijn, die de witte wijn heeft, maar naar het feit dat de groene oogst vroeg in de zomer plaatsvindt en dat de wijnen jong op de markt worden gebracht. Deze Vinho Verde heeft een zuivere, citrusachtige kleur met een jong en fruitig aroma. De smaak is zacht en delicaat, fris en fruitig.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vinho Verde – Messias” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *