per fles
20,80
20,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Weingut Allram Grüner Veltliner, Alte Reben

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Geconcentreerd, karaktervol, authentiek. Een briljante Grüner Veltliner, krachtig en robuust, met een lange afdronk. Deze wijnsoort beschikt over een lange bewaarpotentieel en is dus ideaal als bewaarwijn.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Oostenrijk

Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Door een groot schandaal met anti vries in de jaren tachtig, heeft de reputatie van Oostenrijkse wijn flinke schade opgelopen, maar gelukkig zijn er nu weer veel zeer getalenteerde wijnboeren actief die het imago en de kwaliteit enorm onhoog krikken.

Oostenrijk heeft veel karakteristieke inheemse druivensoorten, die wijnen met een bijzonder eigen karakter opleveren. De belangrijkste witte druivensoorten zijn grüner veltliner, riesling, weissburgunder (= pinot blanc), welsch riesling, neuburger en muskat-ottonel.

Ligging wijngaard

De grüner veltliner groeit in verschillende wijngaarden in het Strassertal. Onder andere op de 'Lagen' Hasel en Gaisberg. Erich en Michaela Allram selecteren voor deze frisse, zomerse Grüner Veltli

Wijnkaartbeschrijving

Prachtig goudgeel van kleur, met geur van ananas en abrikoos, fris en rijp, met daarnaast een hint van honing, kruiden en witte peper. Veel body en complexe structuur.

Wijnspijssuggestie

Rund, hert, kalfsvlees, lam, lichte kazen, Aziatische gerechten.

Extra informatie

Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. Hun 14 hectare wijngaard ligt in het Strassertal in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Erich, een man van de wijngaard, zoekt voor elk ras de ideale 'Lage', het beste terroir. Een collectie van wijngaarden met oude wijnstokken (30-60 jaar). De bodem is ontstaan als resultaat van het droge, koude klimaat dat in de ijstijd heerste. De door gletsjers geproduceerde hogedruk op het land heeft ervoor gezorgd dat land, kwarts, kalksteen, mica en leem verpulverd werden. Deze bodem van löss (loess) heeft diepe vochtreservoirs en lijdt zelden aan droogte. Juist hier is de geconcentreerde, karaktervolle, authentieke Grüner Veltliner gaan uitblinken en het resultaat is het produceren van wijnen met een harmonieuze combinatie van kracht, body, karakteristieke geur en elegantie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Allram Grüner Veltliner, Alte Reben” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *