per fles
€ 21,50
20,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Weingut Allram Gruner Veltliner Gaisberg

Het vlaggenschip van Allram’s Grüner Veltliners! De voortreffelijk terroir van leisteen op de Gaisberg staat aan de wieg van deze wijn die kracht en finesse fraai combineert en in balans houdt. Diep geel/groen, in de neus pittig fruit (kweepeer, bloedsinaasappel, honingmeloen) en minerale tonen die zich in de smaak voortzetten. De delicate zoetheid en uitgebalanceerde zuurgraad zorgen voor een zowel krachtige als sappige en elegante smaak en afdronk. Mooie combinaties zijn mogelijk met charcuterie, salades, vis en vooral met kalfsvlees en lam.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Oostenrijk

Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Door een groot schandaal met anti vries in de jaren tachtig, heeft de reputatie van Oostenrijkse wijn flinke schade opgelopen, maar gelukkig zijn er nu weer veel zeer getalenteerde wijnboeren actief die het imago en de kwaliteit enorm onhoog krikken.

Oostenrijk heeft veel karakteristieke inheemse druivensoorten, die wijnen met een bijzonder eigen karakter opleveren. De belangrijkste witte druivensoorten zijn grüner veltliner, riesling, weissburgunder (= pinot blanc), welsch riesling, neuburger en muskat-ottonel.

Ligging wijngaard

In het lage gedeelte van de Gaisberg is de bodem die uit Gföhler Gneis bestaat (een kristalgesteente) bedekt met een laag löss. Hier staat pal op het zuiden de aanplant van Grüner Veltliner.

Wijnkaartbeschrijving

De voortreffelijk terroir van leisteein op de Gaisberg staat aan de wieg van deze wijn die kracht en finesse fraai combineert en in balans houdt.

Wijnspijssuggestie

Naast de mooie combinatie met kalfvlees is het een goede begeleider van visgerechten, tempura van garnalen e.a. aziatische gerechten.

Extra informatie

Het familie wijngoed Allram dat sinds vier generaties bestaat, is gevestigd in het wijndorp Strass in het Strassertal. Dit dal maakt onderdeel uit van de Districtus Austriae Controllatus (DAC) Kamptal. Allram bezit inmiddels 24 ha wijngaarden, onder andere op de Gaisberg. In het lage gedeelte van de Gaisberg is de bodem die uit Gföhler Gneis bestaat (een kristalgesteente), bedekt met een laag löss. Hier staat pal op het zuiden de aanplant van Grüner Veltliner. Allram streeft ernaar de beste kwaliteit wijn te maken op basis van het uitzonderlijk potentieel en terroir dat de wijngaarden in zich heeft. De kroon op het werk in de wijngaard is de handmatige oogst en het feit dat de wijngaard zorgvuldig diverse keren wordt nagelopen. Zo kan Allram bereiken dat alleen de druiven met de hoogste rijpheid tot wijn worden gemaakt. In de top Oostenrijkse wijnbouw wordt er sinds 1990 hard aan gewerkt de kwaliteit te verhogen. Het heeft er toe geleid dat het DAC werd ingevoerd, een kwaliteitslabel dat voor de 7 beste wijnbouwgebieden geldt. Hiernaast is er na een periode van 20 jaar op initiatief van de Österreichischen Traditionweingüter een clasificatie tot stand gekomen waarin de beste wijngaarden zijn gedefinieerd als Erste Lage. Het logo van de Erste Lage staat als 1ÖTW op het etiket. Deze Grüner Veltliner Gaisberg is diep geel van kleur en heeft aroma's van appel, meloen, citrus en een pepertje. De smaak is rijk en rond met fijne zuren die zorgen voor een mooi evenwicht. In de lange afdronk heeft hij een klein zoetje.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Allram Gruner Veltliner Gaisberg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.