per fles
€ 22,50
21,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Weingut Sankt Annaberg Johannis Kreuz Riesling No.5

Johannis Kreuz Riesling No.5 is een sublieme, droge en krachtige Riesling met intens bouquet van steenfruit dat omlijst wordt door een fraai gedoseerde vanille smaak als gevolg van rijping op eiken vaten van 500 liter. Dit is een assemblage van wijnen uit de allerbeste percelen van het wijnlandgoed Sankt Annaberg.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

Aan de rand van de 600 meter hoge Teufelsberg. Door de ligging op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz. De terrassen waarop de druiven zijn geplant liggen ideaal.

Wijnkaartbeschrijving

Sublieme, droge en krachtige riesling met intens bouquet van steenfruit dat omlijst wordt door fraai gedoseerd eiken als gevolg van rijping op eiken vaten van 500 liter.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als apéritief en een ideale begeleider van amuses, salades, gevogelte (bijv. geroosterde eend) ham, stoofschotels en kruidige oosterse gerechten.

Extra informatie

De Pfalz is Duitslands warmste en zonnigste wijngebied. Victoria Lergenmüller van Weingut Sankt Annaberg maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnbouwers die met productie van klassewijnen de reputatie van de streek ingrijpend heeft veranderd. Met haar uitspraak "Wijn is mijn leven en de Riesling is mijn koning" verwoordt zij haar passie en is zij verantwoordelijk voor de topwijnen van dit wijndomein dat in het midden van Haardtrand-Paltserwoud ligt aan de rand van de 600 meter hoge Teufelsberg boven het pittoreske dorp Burrweiler.
De nabijgelegen Sank Annakerk geniet bekendheid als perlgrimsoord en is naamgever van het ruim 7 hectare grote wijngoed waarvan 3 hectare beplant is met riesling. De terrassen waarop de druiven zijn geplant liggen ideaal op het zuiden en zuid-oosten. Door de positie, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz, zijn de nachten koeler en duurt de rijpingsperiode langer wat resulteert in het bijzondere fruitige karakter van de wijnen waarbij de terroir van rode zandsteen en leisteen zorgt voor kracht, elegantie en fijne minerale structuur.
Edition Johannis Kreuz is een assemblage van wijnen uit de allerbeste percelen. Proefnotities: Sublieme, droge en krachtige Riesling met intens bouquet van steenfruit dat omlijst wordt door fraai gedoseerd eiken als gevolg van rijping op eiken vaten van 500 liter.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Sankt Annaberg Johannis Kreuz Riesling No.5” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.