per fles
€ 8,95
8,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Abbotts & Delaunay Merlot

  • Door Languedoc-expert en Bourguignon Delaunay
  • Deels gerijpt in eikenhouten fusten
  • Met tonen van zwarte bes, pruim, specerijen en ceder

Toegankelijke, fruitige rode wijn met een fruitige geur van zwarte bes, pruim plus toast en kruidnagel. Vol van smaak met zwarte bosvruchten, evenwichtige frisheid en rijpe tannines. De afdronk is soepel met ceder en laurier. Ideaal bij salade met gegrilde kip, lamscurry of tagliatelle met pompoen en paddenstoelen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

De Bourgondische traditie om elegante, verfijnde wijnen te maken is in deze Merlot duidelijk aanwezig. Laurent Delaunay, producent van exclusieve witte en rode Bourgogne, zoekt ook in zijn Zuid-Franse wijnen doordrinkbaarheid.

Dat lukt hem door druiven te oogsten met een perfecte balans tussen frisheid en rijpe tonen. Een kwestie van het rendement in de wijngaard voldoende beperken en druiven aanplanten op relatief koele plekken.

De vakkundige vinificatie in dit geval is een mix van traditionele vergisting en koolzuurgasinweking, de methode die veel in de Beaujolais wordt toegepast. Na de assemblage blijft een deel van de Merlot zes tot negen maanden in eikenhouten fusten.

Het resultaat is een opvallend toegankelijke, soepele en doordrinkbare merlot met een verfijnde invloed van eikenhout, die heel onderscheidend is in het aanbod.

Drinken bij

Toegankelijke, fruitige rode wijn om solo te drinken, als borrelwijn of bij smaakvolle gerechten. Ideaal bij salade met gegrilde kip, lamscurry of tagliatelle met pompoen en paddenstoelen.

Proefnotitie

Robijnrode wijn met een fruitige geur van zwarte bes, pruim plus toast en kruidnagel. Vol van smaak met zwarte bosvruchten, evenwichtige frisheid en rijpe tannines. De afdronk is soepel met ceder en laurier.

Houdbaarheid

Direct op dronk en goed houdbaar tot 5 jaar na de oogst.

Onderscheidingen

De Grote Hamersma - juli 2022: 8 | Een statige merlot vol rijp fruit

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Abbotts & Delaunay Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *