per fles
€ 15,80
14,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Due Palme Ettamiano Primitivo Riserva

  • Luxe Italiaanse rode wijn
  • Vol en krachtig van smaak
  • Rijpte negen maanden in nieuwe eiken fusten
  • Heerlijk bij gerechten van de grill, wild of na de maaltijd bij een rijpe kaas

Italiaanse rode wijn met een kruidige, jam-achtige geur en wat gebrande nuances. De zachte smaak eindigt met een lange, geurige afdronk. Heerlijk bij gerechten van de grill, wildschotels of een rijpe kaas na de maaltijd.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Een stoere, volle wijn met een ronde en zachte afdronk.

Wijnspijssuggestie

Aanbevolen bij rundvlees, wildgerechten en kaas.

Extra informatie

Due Palme Ettamiano Primitivo Riserva

Cantine Due Palme, de toonaangevende producent nabij Brindisi in Salento, bewijst met deze Primitivo di Manduria dat Apulië grote potentie heeft. De appellatie Primitivo di Manduria (gelegen in provincie Taranto) behoort tot de meest bekende van Zuid-Italië. Toen de wijnmakers van Due Palme konden fuseren met een kleine coöperatie in Manduria werd dan ook niet geaarzeld. Het domein specialiseert zich hier in het maken van wijnen die vol en rond van smaak zijn.

Voor de Ettamiano selecteert het domein het beste deel van de primitivo-oogst. Dit levert een intense, geconcentreerde wijn op. De rijping gedurende negen maanden in nieuwe, Amerikaans eikenhouten fusten geeft de wijn een extra luxe nuance. Dankzij de vakkundige benadering van Due Palme en hun kenmerkende stijl van vinificatie is deze Ettamiano een indrukwekkende kwaliteitswijn.

Drinken bij

Volle rode wijn, heerlijk bij gerechten van de grill of wildschotels. Ook erg lekker na de maaltijd, bij een rijpe kaas.

Proefnotitie

Fraaie rode kleur met enige evolutie. Kruidig en jam-achtig van geur, met wat gebrande en getoaste nuances. De smaak zet zacht en rond in. De afdronk is lang en geurig, met lichte, milde tannine.

Houdbaarheid

Nu op dronk, gemakkelijk houdbaar tot tien jaar na de oogst.

Onderscheidingen

Vinum sept 2022: Best Buy 16/20 pt: Deutlich vom Eichenholz geprägt. Ein Primitivo mit Struktur und Frische.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Due Palme Ettamiano Primitivo Riserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *