per fles
€ 15,90
14,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Alma de Autor Godello – Pazo das Tapias

  • Van godellodruiven uit kleine wijngaard met oude stokken
  • Combineert Galicische frisheid met een volle smaak
  • Heerlijk bij vis of schelpdieren

Geurige, frisdroge witte wijn met tonen van citrus en ietsje toast. De smaak is krachtig frisdroog maar heeft door de ‘sur lie’ rijping ook een verleidelijke sappigheid. Frisse maar ook volle smaak die goed past bij schelpdieren (mosselen) of gebakken vis.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Alma de Autor Godello - Pazo das Tapias

Galicische witte wijnen worden ontdekt. De bekendste naam uit Noordwest-Spanje is de al breed verkrijgbare Rías Baixas, maar meer landinwaarts biedt Galicië nog onontdekte pareltjes.

Bijvoorbeeld in Monterrei. Bijna 70% van de wijnproductie is er wit. In de hoger gelegen wijngaarden op de grens tussen Atlantische en mediterrane invloed rijpen de druiven net iets verder dan in het aan zee gelegen Rías Baixas. Dat zorgt voor wijnen met de kenmerkende Galicische frisheid in combinatie met een mooie volle smaak.

Neem bijvoorbeeld Manuel Mendez’ Alma de Autor. Manuel maakt deze prachtige witte wijn van godellodruiven van een perceel met vijftig jaar oude wijnstokken. De nog geen hectare tellende wijngaard ligt pal naast de bodega. Een groot voordeel, want vrijwel direct na de handmatige pluk komen de druiven al aan in de kelder waar Manuel direct begint met de vinificatie.

Doordat Manuel de wijn uitsluitend in roestvrijstalen tanks vergist en rijpt, is zijn Godello mooi puur en fruitig. Heel geschikt bij vis, schelpdieren, wit vlees en zelfs pasta’s.

Drinken bij

Frisse maar ook volle smaak die goed past bij schelpdieren (mosselen) of gebakken vis.

Proefnotitie

Geurige, frisdroge witte wijn met tonen van citrus en ietsje toast. De smaak is krachtig frisdroog maar heeft door de 'sur lie' rijping ook een verleidelijke sappigheid.

Houdbaarheid

Het best van smaak tot 3 jaar na de oogst.

Onderscheidingen

Perswijn - maart/april 2024: 15,5/20 punten | Goed tot zeer goed | Heel fris, fruitig

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alma de Autor Godello – Pazo das Tapias” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *