per fles
€ 10,65
9,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Alvear Moscatel

  • Heeft een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten
  • Krachtig en zoet van smaak, alcoholrijk & verfrissend
  • Heerlijk bij vruchtendesserts, taart en krachtige (blauwe) kaas

Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Alvear Moscatel

Alvear is dé producent van bijzondere wijnen uit Montilla-Moriles in het Zuid-Spaanse Andalusië, zoals de geconcentreerde wijnen van de Pedro Ximénez (PX) druif. De zoete moscatel is een mooi alternatief voor dit type met name door de mooie balans tussen zoet en friszuur. Juist bij zoete desserts en zelfs bij krachtige (blauwader) kazen goed inzetbaar.

Drinken bij

Mooie wijn bij (vruchten)desserts en taart.

Proefnotitie

Amberkleurige zoete wijn met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend in de afdronk.

Houdbaarheid

Nu op dronk, vele jaren houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alvear Moscatel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *