per fles
€ 8,15
7,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Arbos Pinot Grigio Organic

De Arbos Pinot Grigio is strokleurig met groene reflexen. Ze is fris en heeft een fruitig aroma van appel en peer en een zweem van citrus, die overgaat in een bloemige impressie. De knisperende smaak geeft hieraan een voorbeeldig vervolg.

De pinot grigio is een trendy druif die in Italië maar ook elders furore heeft gemaakt met zijn zacht frisse, discreet fruitige wijnen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Geselecteerde wijngaarden in Sicilië.

Wijnkaartbeschrijving

Strokleurig. Fris en fruitrijk bouquet met appel en peer en een zweem van citrus die overgaat in een bloemige impressie. De knisperende smaak geeft hieraan een voorbeeldig vervolg.

Wijnspijssuggestie

Lekker als apéritief, bij lichte visgerechten en gevogelte, pasta met roomsaus en zachte kazen.

Extra informatie

De pinot grigio is een trendy druif die in Italië maar ook elders furore heeft gemaakt met zijn zacht frisse, discreet fruitige wijnen. De druiven voor deze Arbos pinot grigio zijn zacht geperst en de eerste persing wordt gevinifieerd op een lage temperatuur van 10 tot 12 graden gedurende 20 dagen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van enzymen of andere gist, alleen zwaveldioxide is toegevoegd. De gereed gekomen wijn wordt voor de botteling ondergronds in tanks opgeslagen onder constante lage temperatuur om z'n optimale frisheid te behouden.


Proefnotities: Strokleurig met groene reflexen. Fris en fruitrijk bouquet met appel en peer en een zweem van citrus die overgaat in een bloemige impressie. De knisperende smaak geeft hieraan een voorbeeldig vervolg.


Sicilië heeft het grootste wijngaardoppervlak van Italië en van hier kwam ooit de wijnbouw naar de rest van Europa. De laatste jaren voegt dit historische eiland een nieuw hoofdstuk toe aan de wijngeschiedenis. Want juist op Sicilië ontwikkelt zich een uiterst moderne wijnindustrie die moderne wijnen voortbrengt die snel in tempo populair worden. De lavagronden van de actieve vulkaan Etna zijn vruchtbaar en geschikt voor wijnbouw. Door de wind en droge weersgesteldheid is het mogelijk om hier prachtige druiven te verbouwen zonder kunstmatige, chemische toevoegingen. Er wordt eenvoudigweg gebruik gemaakt van het klimaatvoordeel en kennis van wijnbouw, met behoud van organische cultivering ter bescherming van flora, fauna en milieu.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Arbos Pinot Grigio Organic” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *