per fles
€ 8,95
8,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Bon Courage Shiraz The Pepper Tree

De Bon Courage Estate heeft niet voor niets als ondertitel: The pepper tree. Naast een mooie smaak van rijpe pruimen en vanille, is de smaak van peper onmiskenbaar. Deze wijn heeft een volle body en zachte tannines, wat het heerlijk maakt bij stoofschotels, gebraden kip en geroosterd vlees met eventueel zoete saus.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnspijssuggestie

Deze Shiraz gaat heerlijk samen met stoofschotels, kruidig braadstuk en geroosterd varken met zoete saus.

Extra informatie

Druivenras/Vinificatie

Gemaakt van 100% Shiraz. Voor deze wijn gisten de hele druiven in tanks. Halverwege de gisting wordt de helft van de wijn in Frans eiken vaten gepompt, om daar verder te gisten. De andere helft gist verder op de schil 'sur lie'. De wijn rijpt uiteindelijk nog 12 - 15 maanden in Frans eiken vaten.


Proefnotitie

In de neus aroma's die doen denken aan kruidige pruimenjam vergezeld door peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle body en zachte tannines. De aroma's van specerijen en pruimen komen ook in de mond weer naar voren.


Wijn/Spijs

Deze Shiraz gaat heerlijk samen met stoofschotels, kruidig braadstuk en geroosterd varken met zoete saus.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bon Courage Shiraz The Pepper Tree” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.