per fles
€ 22,40
22,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Biscardo Amarone Della Valpolicella

De Amarone della Valpolicella Classico van Biscardo heeft een prachtig mooie granaatrode kleur. In de neus een intens en aanhoudende warme hint van kers. Het palet is fluweelachtig en een tikje bitter, met prachtige tonen van kers en bittere amandelen.

Deze Amarone is een heerlijke begeleider van rood vlees en wild.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

De Amarone heeft een prachtig mooie granaatrode kleur. In de neus een intens en aanhoudende

Wijnspijssuggestie

Heerlijk in combinatie met Rood vlees en wild

Extra informatie

Druivenrassen en vinificatie
Volgens de legende vergat een Recioto producent de wijn in de vaten. De wijn bleef vergisten en verloor zo al zijn zoetheid. Daarom kreeg deze wijn de naam "Amarone" wat 'heel bitter' betekend.

De druiven voor deze wijn groeien op de heuvels rond Verona op een hoogte van ongeveer 150 tot 400 meter boven zeeniveau.
Vervolgens worden de druiven met de hand geoogst in de avond of vroege morgen, wanneer het koel is. Op deze manier blijven de druiven mooi in tact. Na de oogst worden de druiven gedroogd om de aroma's en suikers te concentreren.
De kwaliteit van de schil is belangrijk voor de Amarone, het geeft tannine, kleur en smaakintensiteit aan de wijn. Het droogproces duurt ongeveer 120 dagen. Na het drogen worden de druiven geplet en ondergaan ze een fermentatie bij lage temperatuur tot wel 50 dagen. De wijn rijpt in RVS tanks en uiteindelijk ook nog in kleine houten vaten.

Proefnotitie
De wijn heeft een granaatrode kleur. Het boeket heeft een wijnachtige geur, intens en aanhouden met warme hints van kers. Het palet is fluweelachtig en een tikje bitter, met prachtige tonen van kers en bittere amandelen.

Wijn/spijs
Deze wijn gaat heerlijk samen met rood vlees en wild.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Biscardo Amarone Della Valpolicella” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *