per fles
€ 13,60
12,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cantina Tollo Montepulciano d’Abruzzo Mo Riserva

  • Zuid-Italiaanse topwijn van montepulciano druiven
  • Kreeg de hoogste waardering in de bekendste Italiaanse wijngids; Gambero Rosso
  • Indrukwekkend, soepel en verfijnd
  • Perfect op dronk, maar ook nog een paar jaar te bewaren

Italiaanse rode wijn met de geur van gerijpt fruit, lichte kruiden en mild eikenhout. De smaak is vol en zacht. Heerlijk bij niet al te kruidige pasta of gerechten van de grill.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Cantina Tollo Montepulciano d'Abruzzo Mo Riserva

De prachtige Abruzzenstreek in Zuid-Italië staat bekend om de snelle kwaliteitsontwikkeling in de afgelopen decennia. De mooie biologische assortimentswijnen van het wijnhuis Collefrisio zijn hier een sprekend voorbeeld van. Maar ook andere producenten laten van zich horen. Cantina Tollo bijvoorbeeld, onze leverancier van prima Zuid-Italiaanse huiswijnen.

Van montepulcianodruiven van de bestgelegen wijngaarden komt deze topwijn die in de bekendste Italiaanse wijngids, de Gambero Rosso, de hoogste waardering kreeg: drie glaasjes. Deze indrukwekkende wijn rijpte 24 maanden in deels nieuwe eikenhouten fusten en is perfect op dronk.

Naar onze mening een rode topper, die nog makkelijk een aantal jaren bewaard kan worden. Andere rode wijnen met 'drie glaasjes' worden doorgaans voor hoge prijzen verkocht. Een buitenkansje voor liefhebbers van mooie, volle rode Zuid-Italiaanse wijnen.

Drinken bij

Heerlijk bij licht gekruide pasta of gerechten van de grill.

Proefnotitie

Volrood van kleur en aromatisch, met gerijpte fruittonen, lichte kruiden en mild eikenhout in de geur. De smaak zet vol en zacht in en ontwikkelt een aangename lange afdronk met jam-achtig fruit en zachte tannine.

Houdbaarheid

Nu op dronk. Goed houdbaar tot zeker zes à zeven jaar na de oogst.

Onderscheidingen

Perswijn - maart/april 2024: **** Zeer goed | Smaakvol

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cantina Tollo Montepulciano d’Abruzzo Mo Riserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *