per fles
€ 7,25
6,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Anakena Birdman Cabernet Sauvignon

(1 klantbeoordeling)

De Birdman Cabernet Sauvignon is een mooie paarsrode, volle wijn met in de geur rijpe braam en pruim aroma’s. De smaak is vol en rond met een lange afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Wijnspijssuggestie

Aanbevolen bij rundvlees, wildgerechten en kaas.

Extra informatie

De cabernet sauvignon druiven van deze Anakena Birdman worden vroeg in de ochtend handmatig geoogst, waardoor hij een mooie frisheid behoud. Vervolgens rijpt de wijn 3 tot 6 maanden op eikenhouten vaten.

De legende gaat dat elk voorjaar de zee vogel van Paaseiland 'Manutara' zijn zeer dierbare eieren legt op de kliffen van het eiland Motu Nui. De mannen van Rapa Nui (Paaseiland) bewijzen hun krachten door naar het vergelegen eiland te zwemmen op zoek naar het ei. De eerste eiland bewoner die een ei veilig terugbrengt krijgt de titel 'Tangata Manu', oftewel Birdman. De winnaar krijgt roem en geluk voor het hele volgende jaar, totdat er een nieuwe winnaar is bij de volgende race.

1 beoordeling voor Anakena Birdman Cabernet Sauvignon

  1. Fam Huijgen 13 januari 2020

    Mijn buurman bestelt weleens deze wijn.
    Bij een lekker stukje vlees smaakt deze heerlijk maar ook zonder stukje vlees vind ik hem erg lekker.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *