per fles
€ 27,20
24,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cederberg Cabernet Sauvignon

  • Krachtige rode wijn
  • Elegant en fris
  • Vol en sappig van smaak
  • Mooie wijn bij pittig rundvlees of varkensvlees

Geurige rode wijn uit Zuid-Afrika met nuances van zwarte bessen, kruiden en eikenhout. Vol en sappig van smaak. Lekker bij pittige rundvleesgerechten of varkensvlees.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnspijssuggestie

Mooie wijn bij pittige rundvleesgerechten of varkensvlees.

Extra informatie

David Nieuwoudt maakt prachtige wijnen die zich onderscheiden door elegantie en frisheid. David is momenteel de vijfde generatie van dit fraaie wijngoed, dat ongeveer 250 kilometer ten noorden van Kaapstad ligt.

De wijngaarden bevinden zich in het natuurgebied Cederberg, op ruim 1.000 meter hoogte. Dankzij de koelte op deze hoogte rijpen de druiven lang door. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het maken van een verfijnde wijn in Europese stijl.

De oogst is zelfs later dan in de wijngaarden van Stellenbosch - ondanks de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan daar - en is te vergelijken met het oogstmoment in Bordeaux. Geen wonder dat hier een elegante Cabernet wordt gemaakt met Europese allure.

Het rendement in de wijngaard is vergelijkbaar met dat van een goede bordeaux; rond de vijfenveertig hectoliter per hectare. Ook de rijping van vijftien maanden in uitsluitend eerste- en tweedejaarseiken van Franse origine is een topwijn waardig.

Drinken bij

Mooie wijn bij pittige rundvleesgerechten of varkensvlees.

Proefnotitie

Geurige rode wijn met de geur van zwarte bessen, kruiden en eikenhoutnuances. De smaak is vol en sappig, met rijpe tannine en een geurige afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf drie jaar na de oogst, maar zal fraai doorrijpen tot zeker tien jaar na de oogst.

Onderscheidingen


  • Concours Mondial de Bruxelles 2024: Gouden Medaille

  • Perswijn - juni 2024: 16/20| Goede zuren, mooi fris, goede lengte

  • Tim Atkin MW - Special Report South Africa 2022 Top 100: 91/100 punten | A reliably well-made style from the talented David Nieuwoudt

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cederberg Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *