per fles
€ 10,60
9,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Chakana Atorrante Malbec

  • Toegankelijk, met vers fruittonen en ietsje eikenhoutsmaak
  • Onderscheidt zich in het aanbod van zoetige Argentijnse wijnen
  • Heerlijk bij tal van vleesgerechten, maar ook gewoon zo
  • Mooi op dronk en het best van smaak binnen 3 jaar na de oogst

Paarsrode wijn, zwoel fruitig van geur met pittige nuances. De smaak is mild en vol, met een aromatische en aanhoudende afdronk. Lekker bij vele (vlees)gerechten, maar ook heerlijk met een stukje milde kaas.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Wijnkaartbeschrijving

Paarsrood van kleur en zwoel fruitig van geur, met pittige nuances. De smaak zet rond, mild en vol in, de afdronk is aromatisch en aanhoudend. Een fraaie evenwichtige rode wijn met lengte en soupl

Extra informatie

Gabriel Bloise, de wijnmaker van Chakana, houdt niet van bombastische wijnen met veel eikenhout. Hij streeft dan ook naar een soepele, elegante, drinkbare stijl. Bovendien is hij een fervent aanhanger van biologische teelt, die hij inmiddels dan ook grotendeels heeft doorgevoerd bij Chakana.

De wijngaarden liggen aan de voet van de Andes, op minstens 1.000 meter hoogte. Het klimaat is hier gematigder dan in de lagergelegen vlaktes, met bovendien een groot verschil in dag- en nachttemperatuur. Hierdoor rijpen de druiven er langzamer en langer, waardoor ook de tannines in de schil rijper worden. Toch bewaakt Gabriel de door hem gezochte, frisse stijl, waarmee zijn wijnen zich van de vele, ‘dikke’ en bijna zoetig smakende Mendozawijnen onderscheiden.

Hij maakt deze heerlijke rode Malbec met een fraai evenwicht tussen fruit, frisheid en rondheid. Het kleine beetje eikenhout geeft wat extra complexiteit, maar blijft ingetogen op de achtergrond. De Atorrante Malbec is naar onze mening ideaal als dagelijkse wijn en maakt zijn reputatie als vleesbegeleider meer dan waar.

Proefnotitie
Paarsrood van kleur en zwoel fruitig van geur, met pittige nuances. De smaak zet rond, mild en vol in, de afdronk is aromatisch en aanhoudend. Een fraaie evenwichtige rode wijn met lengte en souplesse.

Drinken bij
Combineert goed met vele (vlees)gerechten, maar ook heerlijk bij een stukje milde kaas.

Houdbaarheid
Nu al op dronk; goed houdbaar tot vier à vijf jaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - februari 2023: ***(*) Goed tot zeer goed | Fris, soepel, toegankelijk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chakana Atorrante Malbec” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *