per fles
€ 13,20
12,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Cap Saint-Martin Blaye Bordeaux Cuvee Prestige Merlot

Helderrode wijn met een verfijnde geur van klein rood fruit, florale tonen en mild eikenhout. De elegante smaak is zacht, geurig en eindigt met een warme afdronk en lichte, soepele tannine.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Prima te combineren met gevogelte of kalfsvlees, maar ook heerlijk met een milde kaas.

Extra informatie

Als typische rechteroever-producent heeft Pierre Ardoin voornamelijk merlot in zijn wijngaarden. Tot nu toe was er echter nog geen wijn in zijn assortiment die uitsluitend van deze druif is gemaakt. Wij vroegen hem dat als experiment wel te doen en zijn meest rijpe druiven te selecteren. Bovendien wilden we er een luxe cuvée van maken door de wijn langer op eikenhouten fusten te laten rijpen.


Aanvankelijk aarzelde Pierre, want volgens hem maakt de toevoeging van Cabernetdruiven met de kenmerkende tannine en frisheid de wijn completer. Dat kan waar zijn, maar de smaak wordt, vooral bij jonge wijnen, ook wat stugger.


Uiteindelijk is Pierre zelf ook zeer tevreden over de Cuvée Prestige Merlot. Een wijn met een verleidelijke geur van rijp donker fruit, luxe eikenhout en een volle, romige smaak. Dit is naar onze mening een erg lekkere Bordeaux, zeer onderscheidend in het grote aanbod van Côtes de Bordeaux. Hij is nu al goed op dronk en desgewenst nog een paar jaar te bewaren.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Cap Saint-Martin Blaye Bordeaux Cuvee Prestige Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *