Château de Passavant Clos des Plantes Chenin Blanc
- Van biodynamisch geteelde chenin blanc
- Droge, rijke stijl met frisheid, spanning en verfijnd eiken
- Heerlijk bij geroosterde kip, romige pasta of rijpe zachte kazen
Spannende en gelaagde witte wijn met een complexe geur van rijpe appel, perzik, honing, rook en noten. De smaak is krachtig en vol met een zalvende textuur en levendige frisheid. Lange, droge finale met nuances van bijenwas en toast. Gastronomisch multi-inzetbaar, bijvoorbeeld bij pittige salades, gegrilde kip, risotto met zalm en peultjes of tempura van gamba’s en pastinaak.
Kenmerken
- Jaargang2021
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentChâteau de Passavant
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekLoire
- HerkomstAnjou
- Serveer temperatuur10 - 12 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch
- Aantal in doos6
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Extra informatie
Château de Passavant Clos des Plantes Chenin Blanc
Dat eikengerijpte Chenin Blanc uit de Loire niet dezelfde mate van populariteit kent als een verfijnde stijl Chardonnay, valt soms moeilijk te begrijpen. Hoewel Chardonnay en Chenin een duidelijk eigen karakter hebben, delen beide wijnen hun frisse zuren, spanning, mogelijkheid om terroir uit te drukken en geschiktheid voor eiken- en flesrijping. Proef dit prachtexemplaar uit Anjou maar!De rijke, gastronomische Clos des Plantes is van de hand van Claire en Olivier Lecomte, de vierde generatie op Château de Passavant. Ze werken in de wijngaarden en kelder volgens biologische en biodynamische principes. De chenin blanc voor de Clos des Plantes oogsten ze in het gelijknamige perceel in Anjou. Kenmerkend voor de clos is de arme, warme bodem van groene leisteen.
De familie plukt de druiven met de hand. Na de vergisting rijpt de wijn zo’n twaalf tot vijftien maanden in vaten van Frans eiken. Het resultaat is een droge, rijke witte met een volle, zalvige smaak, maar ook mooie frisheid en spanning. Een heerlijke tafelwijn die zeker ook nog mooi kan ontwikkelen in de fles.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.