per fles
€ 45,95
42,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateauneuf-Du-Pape Les Safres Rouge

  • Van grenache en mourvèdre afkomstig van compacte zandbodems
  • Gerijpt in gebruikte foeders
  • Geweldig bij bijvoorbeeld kalkoen of een lamstajine

Franse rode wijn met een kruidige geur, met tonen van gekonfijt fruit. De smaak is zacht, mild en aromatisch. Fraaie wijn bij gevogelte of licht gekruide gerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Franse rode wijn met een kruidige geur, met tonen van gekonfijt fruit. De smaak is zacht, mild en aromatisch. Fraaie wijn bij gevogelte of licht gekruide gerechten.

Wijnspijssuggestie

Fraaie wijn bij gevogelte of licht gekruide gerechten.

Extra informatie

Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs. Dat geldt zeker in een gebied zoals Châteauneuf-du-Pape. De goede reputatie is gebaseerd op een beperkte groep wijnhuizen die excelleert in kwaliteit.

Het kleine Le Clos du Caillou in Courthézon is er een van. Sylvie Vacheron en Bruno Gaspard maken hier indrukwekkende biologische wijnen.

Bijvoorbeeld deze fraaie Châteauneuf-du-Pape Les Safres, vernoemd naar de gelijknamige, compacte zandbodem die druiven voor fijne, elegante rode wijnen voortbrengt. Deze luxe Rhône met een Bourgondische verfijning heeft door de perfecte schilrijpheid van de druif een volle, ronde smaak met zachte tannines.

Hij is gemaakt van grenache (95%) en mourvèdre (5%) van 65 jaar oude stokken en gedurende 14 maanden opgevoed in gebruikte foeders. Een grootse wijn, die bijvoorbeeld fantastisch smaakt bij kalkoen of een lamstajine.

Drinken bij
Fraaie wijn bij gevogelte of licht gekruide gerechten.

Proefnotitie
Helderrood van kleur en verfijnd en kruidig van geur, met nuances van lichte rijpingstonen en gekonfijt fruit. De smaak is zacht, mild en aromatisch van inzet, met een evenwichtige en aanhoudende finale.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf drie à vier jaar na de oogst, zeker tien tot vijftien jaar houdbaar.

Onderscheidingen

  • JamesSuckling.com | Stuart Pigott - april 2024: 92/100 punten | A well-balanced, velvety and seductive red

  • The Wine Advocate | Joe Czerwinski - september 2023: (94-96)/100 punten | This vintage shows even more persistence of flavor on the finish than usual

  • Revue du Vin de France 97-98 punten: Intense, nuancée, chair profonde, délicatesse des safres par son toucher gracieux. Un vin majeur du millésime

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateauneuf-Du-Pape Les Safres Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *