per fles
€ 75,80
69,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Clos Venturi Chiesa Nera Blanc

  • Van biologische geteelde lokale druiven uit perceel Chiesa Nera
  • Vergist en op de gisten gerijpt in betonnen eieren
  • Uniek & complex, met tonen van kamille, rijp fruit, amandel en boenwas

Imponerende, rijke witte wijn met lichte troebelheid en een gelaagde geur van kamille, appel, peer, perzik en toast. Vol, intens en romig van smaak met rijp pitfruit en opwekkende frisheid. Intrigerende, lange afdronk met nuances van amandelspijs en citroenschil. Gastronomisch multi-inzetbaar, bijvoorbeeld bij beenham uit de oven, kalkoen met geroosterde verse vijgen, risotto met pompoen of zachte kazen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Clos Venturi Chiesa Nera Blanc

De onvermoeibare en getalenteerde Manu Venturi is de eigenaar van twee emblematische wijndomeinen in Ponte Leccia op Corsica: Domaine Vico en Clos Venturi. De domeinen liggen op zo'n zeven kilometer van elkaar in het hart van het eiland. Zijn hooggelegen wijngaarden bewerkt hij op biodynamische wijze. Zijn wijnen behoren tot de meest complexe en verfijnde van Corsica.

De Chiesa Nera Blanc is een van Manu's meest exclusieve witte wijnen en wordt slechts in zeer beperkte oplage gemaakt. Het is een blend van lokale Corsicaanse druiven biancu gentile, vermentinu en genovese. De druiven worden uitsluitend geoogst in perceel Chiesa Nera. Deze Clos Venturi-wijngaard heeft een zuid-zuidoostelijke expositie en zandstenen bodem.

Manu plukt de druiven met de hand en vervoert ze met gekoelde vrachtwagens in kleine kratjes naar de kelder, om zo een optimale druifkwaliteit te garanderen. Eenmaal daar aangekomen, laat hij de druiven spontaan vergisten in eivormige betonnen tanks. Hierin rijpt de wijn nog twaalf maanden op de gisten. Manu bottelt de wijn zonder te filteren en rijpt 'm nog zes maanden in de fles.

Het levert een onvergelijkbare, energieke en gulle witte wijn op, die nu fantastisch smaakt, maar ook nog geweldig verder kan rijpen in de fles. Deze ongefilterde, iets troebele wijn heeft een bijzondere, gelaagde geur van kamille, rijpe appel, peer, amandel en toast. De smaak is vol en zacht, maar ook levendig fris. De afdronk is intrigerend en lang, Een wijn om goed voor te gaan zitten, al dan niet met een bijpassend gerecht.

Drinken bij

Imponerende, rijke witte wijn die gastronomisch multi-inzetbaar is. Fraai bij beenham uit de oven, kalkoen met geroosterde verse vijgen, risotto met pompoen of zachte kazen.

Proefnotitie

Diep citroengele wijn met lichte troebelheid en een gelaagde geur van kamille, appel, peer, perzik en toast. Vol, intens en romig van smaak met rijp pitfruit en opwekkende frisheid. Intrigerende, lange afdronk met nuances van amandelspijs en citroenschil.

Houdbaarheid

Nu fraai en houdbaar tot ongeveer 8 jaar na de oogst.

Onderscheidingen

La Revue du Vin de France | Le Guide Vert 2024: 95/100 punten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clos Venturi Chiesa Nera Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *