per fles
€ 22,50
21,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Sancerre Prestige – Sylvain Bailly

De Sancerre Prestige van Sylvain Bailly wordt alleen in de beste jaren gemaakt en wordt alleen gemaakt van druiven van de oudste wijnranken (3 tot 5 jaar oud), die op de steilste en meest krijtachtige hellingen rond het dorp Bué groeien.

De wijn heeft aroma’s van witte bloemen, exotisch fruit en vanille. De smaak is fruitig met een mineraal karakter, met tonen van honing en vanille. De afdronk is aangenaam lang.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Deze Sancerre gaat zeer goed samen met vis in bijvoorbeeld een romige saus, schaal- en schelpdieren, eendenlever en met kaas met karakter. Ook als aperitief kan deze wijn perfect gedronken worden.

Extra informatie

De Sancerre Prestige van Sylvain Bailly wordt alleen in de beste jaren gemaakt en wordt alleen gemaakt van druiven van de oudste wijnranken (30 tot 50 jaar oud), die op de steilste en meest krijtachtige hellingen rond het dorp Bué groeien. Het sap van de druiven van de hooggelegen wijngaarden, wordt vermengd met een beetje sap van de druiven van de eveneens oude ranken van lager gelegen wijngaarden. Het eerste geeft minrealiteit, klasse en de klassieke smaak van de sauvignon blanc druif. Het laatste geeft rijkheid en body aan de wijn. De wijn wordt voor meer dan een jaar op zijn lie gerijpt in roestvrijstalen vaten (95%) en in eikenhouten vaten (5%) voordat ze gebotteld wordt. Ze wordt een jaar na botteling vrijgegeven. Deze extra rijping op de fles zorgt voor extra complexiteit en volheid. Ook de fruittonen komen hierdoor beter naar boven. Deze Sancerre Prestige heeft aroma's van witte bloemen, exotisch fruit en vanille. De smaak is fruitig met een mineraal karakter, met tonen van honing en vanille. De afdronk is aangenaam lang.


Deze Sancerre gaat zeer goed samen met vis in bijvoorbeeld een romige saus, schaal- en schelpdieren, eendenlever en met kaas met karakter. Ook als aperitief kan deze wijn perfect gedronken worden.


De wijngaarden van het Domaine Sylvain Bailly bevinden zich voornamelijk in het dorp Bué en strekken zich uit naar de dorpen Sancerre, Amigny, Crézancy en Montigny. 80% van het oppervlak is aangeplant met sauvignon blanc voor de witte Sancerre en 20% met pinot noir voor de rode en rose Sancerre.


De druivenranken bestemd voor de witte Sancerre groeien met name op kalksteen (hard en met veel stenen), wat zorgt voor finesse en fruitigheid in de wijn.

De rode en rosé Sancerre komen van mergel- en kleikalksteen bodems.


Deze wijnmaker hecht veel waarde aan het beschermen van het milieu. Ze streven ernaar om de impact op het eco systeem te beperken, met name door de keuze en het gebruik van gewas beschermingsmiddelen en meststoffen te beheersen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sancerre Prestige – Sylvain Bailly” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *